Burdur-Fethiye Bölünmüş Yolu Ticareti Canlandıracak - Son Dakika
Güncel

Burdur-Fethiye Bölünmüş Yolu Ticareti Canlandıracak

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Türkiye'de ilk kez bir ilden başka bir ilin ilçesine bağlanan Burdur-Fethiye bölünmüş yolunda incelemelerde bulundu.

23.01.2016 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Türkiye'de ilk kez bir ilden başka bir ilin ilçesine bağlanan Burdur- Fethiye bölünmüş yolunda incelemelerde bulundu.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Selimoğlu, Burdur'un batı ilçeleri ve Muğla'nın Fethiye ilçesi için çok önemli olan Burdur-Fethiye bölünmüş yol çalışmalarının hız kazandığını bildirdi.

Selimoğlu, Burdur'dan Fethiye'ye kadar 206 kilometrelik mesafenin bölünmüş yol olarak hizmete girmesiyle, bölgede turizm ve ticaret sektörlerinde büyük bir atılım yaşanacağını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Fethiye- Çavdır, Çavdır- Tefenni ve Tefenni-Karamanlı arasındaki yollar kısım kısım tamamlandı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan döneminde, Burdur'dan 15-91 kilometre arasının ihalesi yapıldı. 89 milyon lira maliyetle sözleşme imzalandı."

Tehlikeli virajlar ortadan kaldırılıyor

Özellikle Burdur-Karamanlı yolunun, dar ve virajlı olduğunu dile getiren Başkan Selimoğlu, "Burdur-Fethiye yolu yoğun bir trafik akışına sahip bir yol. Maalesef bu güzergahtaki trafik kazalarında birçok kişi yaşamını yitirirken, binlerce liralık da maddi hasar meydana geldi. Bölünmüş yol çalışmalarıyla tüm virajlar kaldırılacak, tehlikeli noktalar düzenlenecek ve böylece ölümcül ve maddi hasarlı tüm kazalar önlenecek" dedi.

Selimoğlu, bölünmüş yolun tamamlanmasının ardından, yol güzergahında bulunan Karamanlı, Kemer, Tefenni, Çavdır, Gölhisar ve Altınyayla ilçelerinde değişim başlayacağını işaret ederek, şöyle konuştu:

"Burdur-Fethiye arasında yapımı devam eden bölünmüş yol, tamamlandıktan sonra bölge ticaretini canlandıracak. Ayrıca bölgemiz, turistlik bir ilçe olan Fethiye bağlantısı nedeniyle, kültür, doğa ve yöresel damak tadı yönüyle daha da tanınacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burdur-Fethiye Bölünmüş Yolu Ticareti Canlandıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Tahir Güloğlu: Çok kişinin canı ve malı gitti o yollarda. 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement