Burdur Gölcük Örnek Kazanım Olacak" - Son Dakika
Güncel

Burdur Gölcük Örnek Kazanım Olacak"

Burdur Gölcük Örnek Kazanım Olacak"

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, 13 milyon TL'ye mal olacak Gölcük Tabiat Parkı Projesi'nin Isparta ve Burdur'un kültürel ve doğa turizmini harmanlayan örnek bir kazanım olacağını söyledi.

10.01.2017 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, 13 milyon TL'ye mal olacak Gölcük Tabiat Parkı Projesi'nin Isparta ve Burdur'un kültürel ve doğa turizmini harmanlayan örnek bir kazanım olacağını söyledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü Gölcük Tabiat Parkı Projesi ile doğa turizmini bölgeye yayma çalışması yapıyor. Projeyle Isparta'daki Gölcük Tabiat Parkı'ndan Burdur'un Ağlasun İlçesi'nde bulunan Sagalassos Antik Kenti ve Burdur merkezdeki İnsuyu Mağarası'na yürüyüş ve atlı gezi yolu güzergahı belirlendi.

Projeyle ilgili bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, "Isparta ve Burdur'da 100 bin üniversite öğrencisinin güvenli hizmet alacağı macera parkı kuruluyor, bununla birlikte spor kompleksleri, at çiftliği, botanik bahçesi, masal dünyası ve restoranlar hizmet verecek. 13 milyon TL'ye mal olan bu çalışma Isparta ve Burdur'un kültürel ve doğa turizmini harmanlayan örnek bir kazanım olacak" dedi.

'İHALE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR'

Yılmaztürk, "Uzun zamandır çalıştığımız Gölcük Tabiat Parkı projemizle ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı'mız Veysel Eroğlu'nun Isparta ziyaretinde hayata geçirilmesi için talimat verdiği Europark'la ilgili talimatları çerçevesinde son noktaya gelmiş durumdayız. Avan proje genel müdürlüğümüz tarafından onaylandı, detay projeleri de bitmek üzere. Biz bu tür alanların üst düzey işletmecilik gerektirdiği düşüncesiyle yap-işlet-devret anlayışıyla bakanlığımız kanalıyla başbakanlığımızın da ihale olurunu aldık. Şu an ihale çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız" diye konuştu.

İNSUYU MAĞARASI TABİAT ANITI OLSUN TEKLİFİ

Gölcük Tabiat Parkı'nda Burdur ve Isparta'yı ortak düşünerek çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen Yılmaztürk, şunları söyledi:

"Gölcük Tabiat Parkı, Isparta'da yaklaşık 80 bin, Burdur'da 20 bin üniversite öğrencisinin rahat ulaşabileceği ortak bir yerde. Her iki ile de servis çıkararak, öğrencilerin güvenli bir ortamda, daha az masrafla enerjilerini atabileceği doğayla iç içe macera parkı ve doğada hoş vakit geçirebilecekleri bir ortam hazırlıyoruz. Çalışmalarımızın en önemli kısmı çevresel ve bölgesel değerlerimizi de canlandıracak olması. Dünya çapında önemli bir ören yeri olan Sagalassos ve 1955'te keşfedilip 1965'te hizmete açılarak, Türkiye'yi tanıtan İnsuyu Mağarası'na bir ring hattı oluşturarak hem yürüyüş hem de atlı gezi parkuru hazırladık. Güzergahlar belirlendi, levhalama kısmı kaldı. Paket turlarla Gölcük, Sagalassos ve İnsuyu ring hattı oluşturup hem bölgenin tanıtımını sağlayacağız hem de turizme kazandıracağız. İnsuyu Mağarası'nı çok önemsiyoruz. Vali Şerif Yılmaz'ın desteğiyle bölge müdürlüğüne tabiat anıtı olarak kazandırılması için bakanlığımıza teklifte bulunduk. İnsuyu Mağarası'nın tabiat anıtı olmasıyla önümüzdeki günlerde bölge potansiyelini etkin kullanma fırsatı bulacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Gölcük Örnek Kazanım Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement