Burdur Hdp Genel Başkan Yardımcısı Oluç: Alnınızı Karışlarız - Son Dakika
Güncel

Burdur Hdp Genel Başkan Yardımcısı Oluç: Alnınızı Karışlarız

Burdur Hdp Genel Başkan Yardımcısı Oluç: Alnınızı Karışlarız

Hdp Genel Başkan Yardımcısı Oluç: Alnınızı karışlarız HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkan Yardımcısı, Antalya 1'inci sıra milletvekili adayı Saruhan Oluç, AK Parti'ye yönelik, "Siz bu seçim bildirgenizle mi, bu hükümet programınızla mı bize barışı öğreteceksiniz?

26.04.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Genel Başkan Yardımcısı Oluç: Alnınızı karışlarız

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkan Yardımcısı, Antalya 1'inci sıra milletvekili adayı Saruhan Oluç, AK Parti'ye yönelik, "Siz bu seçim bildirgenizle mi, bu hükümet programınızla mı bize barışı öğreteceksiniz? Kusura bakmayın ama alnınızı karışlarız sizin" dedi.

HDP Burdur milletvekili adayları tanıtım toplantısı HDP Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç'un katılımıyla yapıldı. Burdur Belediyesi düğün salonundaki toplantıda konuşan Saruhan Oluç, 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkati çekti. Bu seçimde ortaya çıkacak sonucun Türkiye'nin hangi yola doğru gideceğini göstereceğini kaydeden Oluç şöyle konuştu: "Türkiye yol ayrımında. Eğer ortaya çıkacak sonuç HDP'nin mecliste güçlü bir grupla yer almasını sağlarsa, o zaman Türkiye'nin yeni anayasası özgürlükçü, demokratik, eşitlikçi, sosyal, ekonomist bir anayasa olacak. Çünkü o zaman HDP güçlü grubuyla Türkiye'nin yeni anayasasının yapımına katılacak. Ama eğer HDP bu mecliste yer almayacak olursa Türkiye bir diğer yolu seçecek. O diğer yol Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1150 odalı sarayında sultanlığını ilan ettiği, başkanlık sisteminin ilan edildiği anayasa yolu olacak. O yüzden çok önemli bir seçim yapıyoruz."

'2 GÜN GEÇTİ 3 SAYFAYI BULMUŞLAR'

Türkiye'de demokrasi, eşitlik, özgürlük, barış olsun diye mücadele ettiklerini aktaran Oluç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Erzurum'da söylediği 'HDP ve Demirtaş'a barışı öğreteceğiz' sözlerini eleştirdi. Oluç, "Yahu siz daha geçen gün 300 sayfalık, binlerce kelimeden oluşan seçim bildirgenizin içinde bir tane kelime geçiyor çözüm süreciyle ilgili. Sordular 'çözüm sürecini ne yaptınız?' diye. 'Kusura bakmayın matbaaya giderken 3 sayfası düşmüş' dedi. Bize barışı öğretecek adama bak. Aradan 2 gün geçti, 3 sayfayı bulmuşlar. Okuduk o buldukları 3 sayfayı, 'keşke bulmasaydınız' dedik. İçinde çözüm süreciyle ilgili bir şey yok. Hiç olmazsa bulmasaydınız şehir efsanesi olarak dolaşırdı, 'içinde ne müthiş cümleler vardı' diye. Siz bu seçim bildirgenizle mi, bu hükümet programınızla mı bize barışı öğreteceksiniz? Kusura bakmayın ama alnınızı karışlarız sizin" diye konuştu.

'SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM'

Haziran seçiminde mecliste güçlü bir grupla yer alacaklarını savunan Saruhan Oluç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Alacağımız güçlü sonuç bizi 2019'da iktidar ortağı yapacak ve iktidara taşıyacak. Buna inancımız sonsuz. Bu kararlılıkla çalışırsak bu amaca ulaşacağız. ya trafoya kedi kaçıyor, ya bilgisayara girerken bilgisayarlarda oynama oluyor. Sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Bir tek oyumuzun bile çalınmaması gerekiyor. 18 bin civarında sandık var. Her sandıktan bir oyumuzu çalsalar bizi baraj altında bırakırlar. Buna izin vermeyeceğiz. Bize gönül vermiş herkes sandıklarda oyumuza sahip çıkacak. Bu sayede sahtekarlığı engelleyeceğiz."

Oluç'un konuşmasının ardından milletvekili adayları Celal Çiçek, Betül Taylan ve Taner Taş partililere seslendi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mesut MADAN/ BURDUR, (DHA) ?

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Hdp Genel Başkan Yardımcısı Oluç: Alnınızı Karışlarız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement