Burdur İnsuyu Mağarası Piknik Alanı Çöplüğe Döndü - Son Dakika
Güncel

Burdur İnsuyu Mağarası Piknik Alanı Çöplüğe Döndü

Burdur İnsuyu Mağarası Piknik Alanı Çöplüğe Döndü

İnsuyu Mağarası piknik alanı çöplüğe döndü Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - TÜRKİYE'nin turizme açılan ilk mağarası olan İnsuyu, hemen yanındaki piknik alanına piknikçiler tarafından bırakılan çöpler ve bakımsızlık nedeniyle tepki çekiyor.

14.08.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsuyu Mağarası piknik alanı çöplüğe döndü

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) - TÜRKİYE'nin turizme açılan ilk mağarası olan İnsuyu, hemen yanındaki piknik alanına piknikçiler tarafından bırakılan çöpler ve bakımsızlık nedeniyle tepki çekiyor.

Burdur'daki İnsuyu Mağarası'nın yanındaki piknik alanı, duyarsız vatandaşların rastgele bıraktığı mangal ve yemek atıkları nedeniyle kullanılmaz hale geldi. Alandaki oturma gruplarının ise tahrip edilmesi, alana piknik için gelenlerin tepkisine neden oldu. İzmir'den Burdur'daki yakınlarını ziyarete gelen 56 yaşındaki Hüseyin Tandoğdu, İnsuyu Mağarası'nı gezdikten sonra piknik yapmak isteği mesire alanındaki manzarayı görünce çok şaşırdığını söyledi. Tandoğdu, "Böyle güzellikte bir mağaranın çevresinin daha bakımlı ve düzgün olmasını bekliyorduk. Hayal kırıklığı yaşadık" dedi. Ayten Tandoğdu ise piknik alanının halinin kendilerini üzdüğünü, yetkililerin el atması gerektiğini söyledi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde formasyon eğitimi alan 21 yaşındaki Gülhan Türk ise piknik yapmak için geldiği alanda gördüğü manzara karşısında üzüldüğünü ifade etti. Burdur'un çok güzel bir şehir olduğunu, İnsuyu Mağarası'nın ise doğa harikası olduğunu kaydeden Türk, "Ama buralar çok bakımsız. Gerçekten üzüntü verici bir durum" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur İnsuyu Mağarası Piknik Alanı Çöplüğe Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement