Burdur Karla Mücadeleye Hazır - Son Dakika
Yerel

Burdur Karla Mücadeleye Hazır

Burdur genelinde karla mücadele kapsamında 12 ekibin görev yapacağı bildirildi.

31.12.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur genelinde karla mücadele kapsamında 12 ekibin görev yapacağı bildirildi.

Vali Hasan Kürklü başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda ağır kış şartları için alınan tedbirlerin görüşüldüğü toplantı düzenlendi.

Kürklü, kış mevsiminde vatandaşların mağduriyetini en aza indirmek için kamu kurum ve kuruluşların kendi görev alanları içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Hazırlıkların tekrar gözden geçirileceğini anlatan Kürklü, eksik ya da sıkıntılar varsa gerekli tedbirlerin alınacağını, ekip ve ekipman sayısının artırılacağını kaydetti.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Nuri Çan ise görev alanlarında bulunan kırsal kesimlerde vatandaşların ağır kış şartlarında mağdur olmaması için hazırlık yaptıklarını bildirdi.

12 ekip kuruldu

Hazırladıkları karla mücadele eylem planında grup köy yolları, taşımalı eğitim ve nüfus bakımından yoğun köy yollarının ulaşıma açılmasına öncelik verileceğini aktaran Çan, "Ancak hastalık, mahsur kalma, cenaze ve acil müdahale gerektiren durumlarda en yakın karla mücadele ekibi talep edilen yere yönlendirilmekte olup bu koordinasyonu sağlayan idari kadro 24 saat değişmeli olarak görevleri başında bulunmaktadır" dedi.

Çan, karla mücadelede greyder, kar makinesi, tuz serici kamyon, kar bıçaklı kamyon, dozerden oluşan iş makineleri, operatör ile şoför ve yardımcı personelden oluşan 12 ekip kurduklarını kaydetti.

Bu ekiplerden dördünün Burdur merkez, dördünün Bucak ve dördünün Gölhisar ilçelerinde görev yapacağını anlatan Çan, vatandaşların mağdur olmaması için çalışacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burdur Karla Mücadeleye Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement