Burdur Lisesi Mezunları Buluştu - Son Dakika
Güncel

Burdur Lisesi Mezunları Buluştu

Burdur Lisesi Mezunları Buluştu

Burdur Lisesi'nin 1965 yılı mezunları her 5 yılda bir yaptıkları geleneksel buluşmayı bu yıl Burdur'da yaptı.

08.09.2015 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Lisesi'nin 1965 yılı mezunları her 5 yılda bir yaptıkları geleneksel buluşmayı bu yıl Burdur'da yaptı.

Geleneksel Burdur Lisesi Mezunları toplantısı dolayısıyla Cumhuriyet Parkı'nda bir araya gelen mezunlar hasret giderdi. Dönemin öğretmenlerinin de katıldığı organizayonu yapan işadamı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk- Türkmen İş Konseyi Başkanı Sefa Gömdeniz, "50 yıl sonra Burdur Lisesi'nden mezun olan arkadaşlarımızın bir araya gelmesi çok güzel oldu. Burada öğretmenlerimiz de var. İki günlük kültürel bir programımız var. Bazı arkadaşlarımız 50 yıl sonra ilk defa görüştüler, anılarını tazelediler, sohbet ettiler" dedi.

Okulun 1965 yılındaki Müdürü Cihan Koç ise "1965 yılı mezunları düzenledikleri organizayona beni de çağırdı. O dönemde 1 yıl idareci olarak görev yapmıştım. Çok güzel anılarımız var. Çok memnun oldum" diye konuştu.

10 yıl Burdur'da öğretmenlik yaptığını söyleyen Hulusi Çekiç de "1965'te mezun ettiğimiz delikanlılarla bir arada olmaktan çok mutlu oldum. Hepsi benden yaşlı olmuşlar" şeklinde espri yaptı.

İlk toplantıyı 1985'te merhum Turhan Çiftçibaşı ile 20'inci yıl kutlaması olarak yaptıklarını ve bundan sonra her 5 yılda bir toplandıklarını aktaran mezunlardan Mehmet Oran, 50'nci yıl kutlamasına katılmaktan çok büyük bir mutluluk hissettiğini söyledi.

Öğretmenlerinden Yücel Bulgur, Türkiye'de bu şekilde toplanan başka bir yer olmadığını belirtti. Bulgur, "Böyle bir öğrenci kalitesi yok. Ancak kökleşmiş Darüşşafaka, Galatasaray, Pertevniyal gibi okullarda görülebilen bir özellik bu. Ama Burdur Lisesi öğrenci yapısıyla çok farklı. Bakın saçları sakalları ağarmış adamlar geliyorlar, boynuma sarılıyorlar, elimi öpüyorlar. Bu saygıyı bugünkü öğretmenler yaşayamıyor. Bizim en büyük mutluluğumuz, en büyük sermayemiz bu" dedi.

Öğretmen Kemal Islak, "Maziyi böyle yaşamak çok güzel bir şey. O zaman ki gençler bir araya gelmişler. Çok mutlu olduk" diye konuşurken, öğretmen 88 yaşındaki Melahat Genç Bilge ise "Bu toplantılar tekrarladıkça çok mutlu oluyorum. Hatırlayamadığım öğrencilerim var ama yabancı yüzler değil. Çok mutlu anı bunlar" şeklinde konuştu.

50 yıl sonra bir araya gelen mezunlar Burdur Lisesi'ni de gezdi. Daha sonra Burdur Müzesi, Sagalassos Antik Kenti ve Yeşiltepe gibi yerleri de gezen mezunlar Burdur'dan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Lisesi Mezunları Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement