Burdur Makü'de Ahilik Paneli - Son Dakika
Güncel

Burdur Makü'de Ahilik Paneli

Burdur Makü\'de Ahilik Paneli

Makü'de ahilik paneliBURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) ahilikle ilgili panel düzenlendi.

03.05.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Makü'de ahilik paneli

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) ahilikle ilgili panel düzenlendi.

Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından 'Meslek ve İş Hayatında Ahilik Kültürü' konulu panel düzenlendi. MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'ndaki panele Vali Hasan Kürklü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Altındal, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ve diğer protokol üyeleriyle öğrenciler katıldı.

Panelin açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Altındal, 13'üncü yüzyıldan itibaren Anadolu'da görülmeye başlayan ahilik teşkilatının Anadolu'nun vatanlaşmasında, Osmanlı Devleti'nin kurulmasında ve cihan devleti olmasında büyük rol oynamış, dini, sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi boyutları olan insan merkezli bir sistem olduğunu anlattı. Bakanlık olarak hedeflerinin ahilik kültürünün bir kutlama haftası formatından ziyade yılın 365 günü yaşanılır bir değerler manzumesi haline dönüştürülmesi olduğunu vurgulayan Altındal, "Günümüz iş yaşamında başarılı işletmelerin 'insan merkezli' ve 'müşteri odaklı' olduğu gerçeği dikkate alındığında ahilik ilkelerinin de bu başarıda önemli bir rol oynadığı ifade edilebilir. Ahiliğin temel ilkeleri kapsamında verilen sözü tutmak, iyiliksever ve cömert olmak, hak ve adaletten yana olmak, emeğin hakkını vermek, helal kazanmak gibi ilkeler sayabiliriz" diye konuştu.

MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde ise 20'nci dönem Burdur Milletvekili Yusuf Ekinci 'Ahilik ve Hoşgörü', MAKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Karagül 'Ahilik ve İş Ahlakı' konulu sunumlar yaptı.

Program sonunda Vali Kürklü, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdür Yardımcısı Altındal ile panelistler Yusuf Ekinci ve Prof. Dr. Mehmet Karagül'e plaket takdim etti.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement