Burdur Milli Eğitim Müdürü Bayram Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Yerel

Burdur Milli Eğitim Müdürü Bayram Hakkında Suç Duyurusu

CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram hakkında suç duyurusunda bulundu.

04.03.2015 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ayten, CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, "İl Milli Eğitim Müdürü yayımlamış olduğu bir genelge ile okul müdürlerine talimat vermektedir. Talimat, anasınıfı öğrencilerinin kendi belirlediği bir duanın ezberlemek sureti ile okutulması bir ritüel hale getirilmesidir. Bahse konu olan öğrenci yaş ortalaması dörttür" ifadesini kullandı.

"Bilimsel eğitimin ilk adımı olan ana sınıfında çocuklarımızın öğreneceği ilk iş, paylaşım kardeşlik ve öğretime geçiştir. Yaşları gereği oyun çağında olan bu evlatlarımızı tek tip düzenden şikayet edenlerin içine kattığı durum yine tek tip düzendir" diyen Ayten, şöyle konuştu:

"Bu açıklamam tamamen çocuklarımız ve onların velileri adına gelen taleplerin ifadesidir. Bu doğrultuda geleceğimizi karartmaya çalışanlarla mücadelede asla geri adım atmayacağız. Bugün devlet yetkisini kamu için değil, kendini bu göreve atayan siyasi irade lehine kullanan bu adam için Cumhuriyet Savcılığına görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunacağım."

Ayten, daha sonra Burdur Adliyesi'ne giderek Bayram hakkında suç duyurusunda bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bayram ise AA muhabirine, uygulamanın yasalara ve mevzuata aykırı olmadığını söyledi.

Kararı, ana okullarının müdürlerinin dua konusunda birlikteliğin sağlanması amacıyla aldığını anlatan Bayram, "Bakanlığımız konuyla ilgili gerekli açıklamayı yaptı. Uygulama zaten normal bir durum. Karşı çıkmalarını anlayamadım" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burdur Milli Eğitim Müdürü Bayram Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement