Burdur Orman Yangınlarına Hazır - Son Dakika
Güncel

Burdur Orman Yangınlarına Hazır

Burdur Orman Yangınlarına Hazır

Burdur orman yangınlarına hazır Burdur Orman İşlet Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele için yangın söndürme tatbikatı düzenlendi.

26.06.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur orman yangınlarına hazır

Burdur Orman İşlet Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele için yangın söndürme tatbikatı düzenlendi.

Burdur Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen tatbikat öncesinde, orman mühendisi Kemal Yanıkara, İş Güvenliği Uzmanı İrfan Uluç ve Dr. Mehmet Ali Yılmaz tarafından, yangına müdahale teknikleri, dikkat edilmesi gereken kurallar konusunda bilgi verildi. İlk yardım konularında da yangın işçilerine eğitim verildi.

Çendik Orman Yangınına İlk Müdahale alanında yapılan tatbikatta, kullanılan malzemelerin kontrolü, yangın arazözleri ile ilgili ileri sürüş teknikleri, koruyucu giyim malzemelerinin kullanımı, araç pompa kullanımı, hortum serme, müdahale yöntemleri, yangın sırasında uygulanacak kurallar anlatıldı. Tatbikatta, orman muhafaza memurları ve yangın söndürme işçilerinin katılımıyla yangın arazözlerinin manevra kabiliyeti, araç teçhizatın ve koruyucu donanımın kullanımı ve bakımı hususları da uygulamalı olarak yapıldı.

Tatbikat hakkında bilgi veren Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Ramazan Kartal, tatbikatın amacının yangına daha hızlı ve bilinçli müdahale edilmesini sağlamak olduğunu kaydetti. Eğitimleri çok önemsediklerini vurgulayan Kartal, "Eğitimlerden amaç arkadaşlarımızın yangına daha seri bir şekilde gitmelerini sağlamak, eksikliklerini tamamlamak ve kendilerini devamlı motive ederek hazır tutmak" dedi.

Eğitimin ardından ekipler, çıkarılan kontrollü yangına müdahale ederek tatbikatı tamamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Orman Yangınlarına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement