Burdur Şenlik Havasında Nevruz Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Burdur Şenlik Havasında Nevruz Coşkusu

Burdur Şenlik Havasında Nevruz Coşkusu

Burdur'da nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

25.03.2015 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Protokol üyeleri örs üzerinde demir dövüp, nevruz ateşinden atladı.Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ercan Akın Fen Lisesi'nde düzenlenen nevruz kutlamalarına, Vali Hasan Kürklü ve eşi Nesibe Kürklü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Protokol üyeleri törenin yapıldığı alana tarihte kurulmuş 16 Türk Devleti'nin bayrakları arasından geçerek girdi. Ercan Akın Fen Lisesi Müdürü Ahmet Akıncı, "Uzun bir tarihi geçmişi olan nevruz bizi bize yakınlaştıran, kenetlenmemizi sağlayan bir bayramdır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram da "Nevruz Türklerin ergenekondan, demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder" diye konuştu.

Kopuz eşliğinde söylenen türkülerden sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Protokol üyeleri yumurta tokuşturdu ve örs üzerinde demir dövdü. Programda Vali Kürklü hediye edilen Türk Bayrağı'nı öperek teslim aldı. Protokol üyelerinin nevruz ateşinin üzerinden atlaması ve günün anısına okul bahçesine fidan dikilmesinden sonra tören sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Şenlik Havasında Nevruz Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement