Burdur - Söğüt'te Domates Üretimi Artıyor - Son Dakika
Güncel

Burdur - Söğüt'te Domates Üretimi Artıyor

Burdur - Söğüt\'te Domates Üretimi Artıyor

Söğüt'te domates üretimi artıyorBURDUR'un Çavdır İlçesi'ne bağlı Söğüt Beldesi'nde son dönemde artan domates üretimi üretici için önemli bir gelir kaynağı oldu.

17.09.2016 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söğüt'te domates üretimi artıyor

BURDUR'un Çavdır İlçesi'ne bağlı Söğüt Beldesi'nde son dönemde artan domates üretimi üretici için önemli bir gelir kaynağı oldu. Yılda yaklaşık 70 bin ton domates üretilen belde göç almaya başladı.

Çavdır'a bağlı Söğüt Beldesi'nde 4 bin dönüm sera alanında domates üretimi yapılıyor. Yılda yaklaşık 70 bin ton domates üretimi yapılan bölgenin ürünleri yurtiçi ve yurtdışından ilgi görüyor. Söğüt Belediye Başkanı Salih Yavuz, "Sadece Söğüt değil yakın köylerimizde de domates üretiliyor. Günde yaklaşık 600 ton domates üretiliyor. Üretilen domatesleri yurtdışına da gönderiyoruz. İsrail, Bulgaristan ve Arap ülkelerine ihracat var. İhracat yüzümüzü güldürdü" dedi.

'Burdur Söğüt Domatesi' adı altında marka tescili için müracaatta bulunduklarını aktaran Başkan Yavuz, "Marka olduğumuz zaman farkımız belli olacak. Söğütlüler bu işi bilinçli olarak yapıyor. Ben de 8 dönüm arazide seracılık yapıyorum. Söğüt'te domates üretmeyen yok gibi. Domates üretimi Söğüt için iyi bir gelir kaynağı oldu" diye konuştu.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz da Söğüt'te son yıllarda seracılığın geliştiğini anlatırken, "Söğüt domatesi Türkiye'de marka olma yolunda ilerliyor. Söğüt yapılan çalışmalarla göç alan bir belde oldu" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur - Söğüt'te Domates Üretimi Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement