Burdur Valisi'nden, Kibrya Yeni Hamam'a İnceleme - Son Dakika
Yerel

Burdur Valisi'nden, Kibrya Yeni Hamam'a İnceleme

Burdur Valisi\'nden, Kibrya Yeni Hamam\'a İnceleme

Burdur Valisi Hasan Kürklü, Kibyra Antik Kenti’nde, Anadolu’nun en büyük hamamına aday olan tarihi hamamı ziyaret etti.

13.08.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Valisi Hasan Kürklü, Kibyra Antik Kenti'nde, Anadolu'nun en büyük hamamına aday olan tarihi hamamı ziyaret etti.

Vali Hasan Kürklü'nün Kibyra Antik Kenti ziyareti sırasında Gölhisar Kaymakamı Muhammet Yasin Kırcı, Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural, Ak Parti İl Başkanı Ömer Bütüner, Kültür ve Turizm Müdürü Servet Olpak, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürü Nuri Çan, Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci, İl Genel Meclisi Üyeleri yer aldı.

Kibyra Antik Kent'in Kazı Başkanı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru, Vali Hasan Kürklü'ye ilk olarak tarihi Meclis Binası'nı gezdirdi. Burada bulunan kırmızı, yeşil ve beyaz mermerden yapılmış dünyada tek olarak bilinen yapımı tamamlanmış Medusa Başı hakkında bilgi verdi.

2006 yılında başlayan Kibyra Antik Kent kazılarında, stadyum ve çarşı pazar yeri, agorası ve anıt mezar çalışmaları hakkında Özüdoğru, alandaki kazı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını bildirdi.

"YAPIYI ANADOLU KÜLTÜR TURİZMİNE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Kazı çalışmalarına haziran ayında başladıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru, görkemli yapıyı Anadolu kültür turizmine kazandırmak istediklerini söyledi. Özüdoğru, "Kazı çalışmalarımız haziran ayında başladı. Hamam 3 bin 500 metre kare alana sahip. Anadolu'nun en büyük hamam yapılarından biri olmaya aday. Tahminen 3-4 kazı sezonundan sonra hamam kazısını tamamlayıp gün yüzüne çıkarmak ve bu görkemli yapıyı Anadolu'nun kültür turizmine kazandırmayı istiyoruz" dedi.

Vali Hasan Kürklü, Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru başta olmak üzere Arkeologlara ve kazılarda görev yapan tüm arkeologlara, Kültür Turizmine katkı sağladıkları ve tarihi gün yüzüne çıkardıkları için teşekkür etti. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burdur Valisi'nden, Kibrya Yeni Hamam'a İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement