Burdur Ziraat Odası Taş Toplama ve Burgu Makinesi Aldı - Son Dakika
Ekonomi

Burdur Ziraat Odası Taş Toplama ve Burgu Makinesi Aldı

Burdur Ziraat Odası Taş Toplama ve Burgu Makinesi Aldı

Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, üyelerinin hizmetine sunmak için iki taş toplama makinesi ile toprak burgu makinesi aldıklarını söyledi.

14.02.2016 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, üyelerinin hizmetine sunmak için iki taş toplama makinesi ile toprak burgu makinesi aldıklarını söyledi.

Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, çiftçiden gelen talepler üzerine toprak burgu makinesini odaya kazandırdıklarını belirterek, "Çiftçimiz bu makine ile hem fidan dikiminde hem de bahçelerinin etrafındaki direkleri gömmek için çukur açmada kullanabilecek. Makineli tarıma önem veriyoruz. Çiftçimizin işini kolaylaştırmak adına çalışıyoruz. Makinemizin 45 ve 60 santim çapında iki burgusu var. Kar amacı gütmediğimiz için bu makineyi çiftçimize cüzi bir rakamla kiraya vereceğiz. Amacımız hizmet" dedi.

Hazırladıkları 'Taşsız Tarla Bol Verim Projesi' kapsamında kullanılmak üzere odaya iki adet daha taş toplama makinesi aldıklarını kaydeden Demir, "Ziraat Odası'na seçildiğimiz günden itibaren 'Taşsız Tarla Bol Verim' projemiz vardı. Bu konuya çok önem veriyoruz. Yaptığımız hesaplamalara göre 8 yıl içerisinde Burdur'da bir tane taşlı tarla koymayacağız. Hedefimiz bu" diye konuştu.son alınanlarla birlikte Ziraat Odası bünyesinde 3 taş toplama makinesi olduğunu anlatan Demir, şöyle dedi:

"İki tane de traktörümüz var. Aldığımız taş toplama makinelerini kiralama yöntemiyle çiftçimizin hizmetine sunacağız. Burdur Ziraat Odası'nın çalışma sahası içerisinde bulunan Burdur merkez köyleri ile Çeltikçi ve Kemer ilçelerindeki çiftçilerimize hizmet vereceğiz. İlçelerimizden talep gelirse onlara da yardımcı olacağız. Bütün çiftçilerimiz bilir ki taşsız tarlanın işlenmesi kolaydır ve verim artar, alet, ekipman yıpranmaz. Burdur Ziraat Odası olarak çiftçimizin her an yanındayız ve desteğimiz devam edecek."

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Burdur Ziraat Odası Taş Toplama ve Burgu Makinesi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement