Burdurlu Üretici Borç Erteleme ve Destekleme İstedi - Son Dakika
Güncel

Burdurlu Üretici Borç Erteleme ve Destekleme İstedi

Burdurlu Üretici Borç Erteleme ve Destekleme İstedi

Burdurlu üretici borç erteleme ve destekleme istediBurdur'da bu yıl kuraklıktan zarar gören üreticiler, devlet desteği ve borç erteleme istedi.

03.05.2016 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdurlu üretici borç erteleme ve destekleme istedi

Burdur'da bu yıl kuraklıktan zarar gören üreticiler, devlet desteği ve borç erteleme istedi.

Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, kuraklıktan etkilenen köy muhtarları ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Kuraklıktan etkilenen arazilerin tespiti için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvuruda bulunduklarını aktaran Başkan İbrahim Demir, "Bu yıl çok ekstrem bir yıl oldu. Aşırı kuraklık var. Çendik, Suludere, Kuruçay, Akyaka, Hacılar, Yarıköy, Yazıköy, Düğer, Karaçal, Kozluca köyleri ile Kemer İlçesi ve köylerinde, Bayındır, Kökez, Büğdüz, Karacaören, Akyayla, Çatağıl, Kayış ve Beşkevak köylerinde kuraklıktan dolayı çiftçimiz çok etkilendi. Bundan dolayı muhtarlarımız köylerindeki arazilerde zarar tespiti konusunda devletimizin de yardım bekliyor. Zarar tespitlerinin acilen yapılmasını, çiftçilerimize yardım edilmesini talep ediyoruz. Çiftçilerimizin borç ertelemelerini, devletimizden çiftçiye nakit destek yapmasını istiyoruz" dedi.

Bazı köylerde yüzde 50'nin üzerinde kuraklı olduğunu ve köylülerin tarlaları sürdüğünü kaydeden Başkan Demir, sulu tarım yapılabilecek çok az bir yerde silajlık mısır ekilerek hayvanların yem ihtiyacının karşılanmaya çalışıldığını belirtti. Hububatın az olması nedeniyle saman fiyatlarının da yükseleceğini vurgulayan Demir, bunun da hayvancılıkla uğraşanları olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Merkeze bağlı Yazıköy Muhtarı Gültekin Öz, kuraklıktan en fazla etkilenen köylerden biri olduklarını anlatırken, "Köyümüzde kuraklık nedeniyle tarlalarda yüzde 70'e varan oranlarda kuruma var. Bu yıl hayvan otlatacak ot bile yok. Saman fiyatlarının çok yükselmesinden köylülerimiz tedirgin. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne dilekçemizi vererek kredi borçlarının ertelenmesini istiyoruz" diye konuştu.

Bayındır Köyü Muhtarı Ahmet Yılmaz da saman krizi yaşanacağını belirterek, "Geçen sene yapılan destek gibi destek bekliyoruz. Çok mağduruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdurlu Üretici Borç Erteleme ve Destekleme İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement