Burdurlular Kepez'de Buluştu - Son Dakika
Yerel

Burdurlular Kepez'de Buluştu

Burdurlular Kepez\'de Buluştu

Kepez Belediyesi ve Antalya Burdurlular Derneği işbirliğiyle Turgut Özal Spor Salonu’nda düzenlenen gecede, ünlü sanatçı Sümer Ezgü, Burdur folklor ekibi ve Ümmü Erbil Burdurlulara unutulmaz bir akşam yaşattı.

16.11.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi ve Antalya Burdurlular Derneği işbirliğiyle Turgut Özal Spor Salonu'nda düzenlenen gecede, ünlü sanatçı Sümer Ezgü, Burdur folklor ekibi ve Ümmü Erbil Burdurlulara unutulmaz bir akşam yaşattı. Geceye, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Burdurlular Derneği Başkanı Celal Hatipoğlu, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Ramazan Kerim Özkan, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Kepez Belediyesi Meclis Üyeleri ve Burdurlular katıldı.

Antalya Burdurlular Derneği Başkanı Celal Hatipoğlu, Antalya'da 200 binin üstünde Burdurlunun olduğunu ve büyük bir çoğunluğunun Kepezde yaşadığını belirterek "Bu bölgemizde ve Antalya'mızın diğer bölgelerinde bulunan Burdurluları Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü'nün sponsorluğuyla bir araya getirdik Burdur Antalya kültürümüzü birleştirdik. Birlik beraberlik sağladık. Emeklerinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

ŞÖLEN ORTAMI

Antalya'da yaşayan Burdurluların kaynaşmasına katkı sağlamak için bugün Burdurluları Kepez'de büyük bir buluşmayla bir araya getirdiklerini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Burdurun türküleri, halk oyunları, yerel özellikleri adeta bir şölen ortamında halkımızla buluştuğunu söyledi.

Hemşehri derneklerinin Anadolu'nun çeşitli yerlerindeki güzellikleri buralara getirdiklerinin altını çizen Tütüncü, "Burdur sanatıyla, tarihiyle Anadolu'muzun çok önemli medeniyet merkezlerinden birisi ve Antalya'da çok sayıda Burdurlu hemşehrilerimizin olması bizim için önemli. Burdur kültürü üzerine vurdu yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla bugün akşam böylesi bir geceyi hep birlikte hep beraber yaşadık. Burdur türküleriyle çoştuk. Uzaktan ve yakından gelen Burdurlu hemşehrimizle aynı ortamı paylaşma imkanımız oldu." ifade etti.

Büyük buluşmayı Burdurlu hemşehrilerimizle yaptık

Belediyemizin bu ve buna benzer hemşehri derneklerinin programlarının devam edeceklerinin altını çizen Tütüncü,"Büyük buluşmayı Burdurlu hemşehrilerimizle yaptık. Önümüzdeki ay "Şebiarus" münasebetiyle Konyalı hemşehrilerimizle buluşacağız. Bu buluşmalarımızın aynı şekilde bizim yüksek bir heyecanla, kardeşliğimizin güçlendirecek birer unsur haline dönüşmesini sağlayacağız. Belediye ve hemşehri dernekleriyle el ele verildiği takdirde, kentin kültürüne sanatına etki edecek bir çok güzelliğin ortaya çıkartıldığı somut örneklerinden bir tanesi. Bu ve bu geceler geleneksel hale getirip yılda bir defa böylesi güzel geceler tertip edeceğiz." dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement