BURFAŞ Kalitesine Uluslararası Tescil - Son Dakika
Yerel

BURFAŞ Kalitesine Uluslararası Tescil

BURFAŞ Kalitesine Uluslararası Tescil

Bursa Büyükşehir Belediyesinin turizm şirketi BURFAŞ'ın işlettiği 12 sosyal tesis, Helal Gıda sertifikası aldı.

28.06.2014 13:32  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin turizm şirketi BURFAŞ tarafından işletilen 12 sosyal tesis, ürün ve hizmet kalitesini bir kez daha tescilleyerek 'Helal Gıda' sertifikası aldı. Sertifikanın 'menşeiden sofraya kadar' sağlıklı ürünleri garantilediğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Artık sosyal tesislerimizden faydalanan vatandaşlarımızın içi çok daha rahat edecek" dedi.

Gölpark, Gönül Dostları, Dobruca, Kayhan Döner Sofrası, Beşevler Kafe Restoran, Çamlıca Kafe Restoran, Hünkar Köşkü, Mudanya Tren İstasyonu, Atatepe, Narlı, Gürsu Beyaz Değirmen ve Kestel Sosyal Tesisi ile Bursalıları buluşturan Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BURFAŞ, ürün ve hizmet kalitesini 'SMIIC-1' standardı uygulaması çerçevesinde bir kez daha tescilledi. Merkezi Bursa'da bulunan ve dünya genelindeki 3 çatı kuruluştan biri olan Dünya Helal Birliği'nce (DHB) gerçekleştirilen denetimler sonucunda oluşturulan sertifikalar, Dobruca Sosyal Tesisleri'nde tesis yetkililerine teslim edildi.

Sertifikaları BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy'la imzalayan ve DHB Başkanı Ahmet Gelir'le birlikte sosyal tesis yetkililerine teslim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın birçok konuda olduğu gibi bu alanda da dünyaya örnek teşkil ettiğini söyledi. 1502 yılında 'Kanunname-i İhtisabı Bursa' fermanıyla dünyada ilk kez Bursa'da başlayan ürün standart belirleme çalışmalarının bugün helal sertifikasyon sistemiyle devam ettiğini belirten Başkan Altepe, Bursa'nın 'BURFAŞ'a bağlı sosyal tesislere 'Helal Gıda' sertifikası aldırarak' turizm konusunda da örnek çalışmaya imza attığını ifade etti. Verilen sertifikalarla birlikte BURFAŞ'a bağlı sosyal tesislerin ürün ve hizmet kalitesinin garanti altına alındığını kaydeden Başkan Altepe, "Dünyada 'helal' çalışmalarını sürdüren Dünya Helal Birliği'nin denetimleri sonucunda sosyal tesislerimiz helal sertifikası almayı hak etmiştir. Artık sosyal tesislerimizden yararlanan vatandaşlarımızın içi çok daha rahat olacak. Çünkü bu sertifika, inanç değerlerine zarar vermeyen, hammadde alımından tüketiciye ulaşıncaya kadar her aşamada kontrol edilen, izlenebilirliğin ve sürdürülebilirliğin sağlandığı, tüketiciye zarar vermeyen bir sistemin tescilidir" diye konuştu.

DHB Başkanı Ahmet Gelir ise, gıda ve ürün güvenliği konusunda helal belgesi veren dünyadaki 3 çatı kuruluştan biri olduklarını söyledi. Bu kuruluşlardan birinin merkezinin Malezya'da, diğerinin de Endonezya'da bulunduğunu belirten Gelir, verdikleri belgeler İslam dünyasında resmiyet kazanan üçüncü çatı kuruluş olarak Bursa'da faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Dünya genelinde 37 şubelerinin bulunduğunu, Müslümanların yaşadığı her ülkede birer temsilciliklerinin yer aldığını kaydeden DHB Başkanı Ahmet Gelir, Müslümanların helal, temiz ve kaliteli ürünlere kolay ulaşabilmesini sağlamak için çalıştıklarını anlattı. Türkiye'ye birçok konuda öncülük eden Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin helal gıda konusunda da öncü olduğunu, BURFAŞ tesislerinin kendi hür iradeleriyle uluslararası bir sistem tarafından denetlenmeyi kabul ettiğini vurgulayan Gelir, "Bu çok ciddi bir anlayıştır. Dünyanın denetleme konusunda geldiği son noktadır. Bugün belgesini alan bu tesisler, menşeiden itibaren sofraya gelene kadar helal, temiz ve kaliteli ürün kullandığını belgelemiş oldular" şeklinde konuştu.

BURFAŞ'ın hizmet kalitesinin tescillendiği sertifika törenine AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun da katıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel BURFAŞ Kalitesine Uluslararası Tescil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement