Burhan Kuzu: Başkanlık Modelinde Federal Yapılı Bir Sistem Asla Olmayacak - Son Dakika
Güncel

Burhan Kuzu: Başkanlık Modelinde Federal Yapılı Bir Sistem Asla Olmayacak

Burhan Kuzu: Başkanlık Modelinde Federal Yapılı Bir Sistem Asla Olmayacak

* TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu. "Türkiye'deki başkanlık modelinin farklılığı ne dendiğinde bizde en önemli farkı, federal yapılı bir model asla olmayacak.

10.01.2015 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu.

" Türkiye'deki başkanlık modelinin farklılığı ne dendiğinde bizde en önemli farkı, federal yapılı bir model asla olmayacak. Onu özellikle söyleyeyim.

"Milliyetçi kesimin ulusalcı bölümü, başkanlık modeline düşman etmek için, karşı çıkmak için sürekli bunu körüklüyor"

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İSTANBUL/ DHA

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından düzenlenen Siyaset Okulu 11. yıl programında Başkanlık Sistemi konulu oturumda konuşan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu 'Başkanlık Sisteminin' federal yapı anlamına gelmediğini söyledi.

Burhan Kuzu, "Türkiye'deki başkanlık modelinin farklılığı ne dendiğinde bizde en önemli farkı, federal yapılı bir model asla olmayacak. Onu özellikle söyleyeyim. Milliyetçi kesimin ulusalcı bölümü, başkanlık modeline düşman etmek için, karşı çıkmak için sürekli bunu körüklüyor. Rahmetli Türkeş 1969 tarihli 'Dokuz Işık' kitabında diyor ki; 'Türkiye'yi tek kurtaracak model başkanlık modelidir' Ben sorarım 'gerçekten Türkeş'te federal yapıdan yanaydıyda onu savunuyordu' böyle birşey olurmu?" dedi.

Muhalefet partilerinin başkanlık sistemine olan yaklaşımlarından bahseden Kuzu, "Bugün BDP (HDP), yani Güneydoğu kökenli dediğimiz parti, eğer bu (başkanlık sistemi) hakikaten federal yapıya getiriyorsa bu modele balıklama dalması lazım. Yani 'başkanlık modeli benim işime gelir' demesi lazım. O da karşı çıkıyor. MHP de karşı çıkıyor CHP de karşı çıkıyor. Karşı çıkmaları bakımından birliktelikleri var. O yüzden federal yapı ile başkanlık modeli paralel gitmez. Evvela bunu kafadan çıkaralım. Olsa ben savunmam zaten. Ben savunduğumu göre rahat olun" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burhan Kuzu: Başkanlık Modelinde Federal Yapılı Bir Sistem Asla Olmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement