Burhaniye Anadolu Lisesi Tübitak Bilim Fuarı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye Anadolu Lisesi Tübitak Bilim Fuarı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Anadolu Lisesinden 74 öğrenci ve 10 öğretmenin danışmanlığında 23-26 Mayıs tarihleri arasında; matematik, fizik, biyoloji, kimya, tarih, coğrafya, sosyal bilimler, çevrebilim ve çevre alanlarında 37 projenin yer aldığı TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenledi.

25.05.2016 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Anadolu Lisesinden 74 öğrenci ve 10 öğretmenin danışmanlığında 23-26 Mayıs tarihleri arasında; matematik, fizik, biyoloji, kimya, tarih, coğrafya, sosyal bilimler, çevrebilim ve çevre alanlarında 37 projenin yer aldığı TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenledi. Fuar, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Bu yıl, TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programına başvuran Burhaniye Anadolu Lisesi, TÜBİTAK'ın Türkiye genelinde sağladığı destekten yararlanarak bilimsel çalışmalarla dolu iki aylık yoğun bir süreç yaşadı. Öğrenciler, proje konusu aramakla işe koyuldu. Bir sorundan yola çıkarak o soruna bir çözüm önerisi geliştirip bilimsel alanda bugüne kadar neler yapıldığını, neler yapılabileceği araştırıldı. Hipotezler geliştirildi. Öğrencilerin kimi, bitkiler dünyasında farklı tarım modelleri geliştirdi, kimi manyetik alanda hız treni denemesi yaptı. Engellilerin Burhaniye'de yaşam standartlarını sorgulayıp kamu kurum ve kuruluşlarının eksiklerini değerlendiren de oldu, ilçemizde neden bisiklet yolu olmadığını ya da gençlerin beslenme alışkanlıklarını sorgulayan da. Suyla çalışan roket, Tesla bobini, matematik formülerini daha kolay öğretecek modeller ve sosyal bilimler alanında araştırma projeleri büyük ilgiyle izlendi. Yapılan 37 proje, öğrencilerin bilimsel temelli öğrenmenin keyfini yaşadıkları başarılı bir etkinlik oldu. Bu yılki bilim fuarı gösteriyor ki gelecek yıl çok daha fazla proje başvurusu olacak ve Burhaniye'nin gençleri; araştırmaya, sorgulamaya ve bilimin ışığında yürümeye devam edecekler. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye Anadolu Lisesi Tübitak Bilim Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement