Burhaniye'de Çanakkale Destanlaşıyor Konferansı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Çanakkale Destanlaşıyor Konferansı Yapıldı

Burhaniye\'de Çanakkale Destanlaşıyor Konferansı Yapıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Belediyesi, kültür hizmetlerine devam ederken “Çanakkale Destanlaşıyor” konulu konferans düzenledi.

05.03.2017 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Belediyesi, kültür hizmetlerine devam ederken "Çanakkale Destanlaşıyor" konulu konferans düzenledi. Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanlığı ile işbirliği halinde gerçekleştirilen gecede konuşan Araştırmacı Yazar Kenan Tozak, katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

Ahmet Akın Kültür Merkezindeki konferansı, Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Başkan Yardımcıları Cemal Akkılınç ve Cemil Bahadır ile belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar izledi. Konferans öncesi, Çanakkale Savaşları fotoğraf sergisi gezildi. Açlıış konuşmasını yapan Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanı Gürsel Vardar, konuşmacı Kenan Tozak ve katılımcılara teşekkür etti. Burhaniye'de 2005 yılından bu yana hizmet verdiklerini anlatan Dernek Başkanı Gürsel Vardar, "Ülkemiz savaşlar ve terörden tarih boyunca çok çekmiştir. Savaş ve terör demek daha çok can kaybı, daha çok şehit, daha çok gazi ve daha çok engelli demektir. İşte en azından tam bu noktada savaş ve terör en çok biz engellileri ilgilendirmekte ve en çok bizleri mağdur etmektedir" dedi. Daha sonra kürsüye gelen Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan araştırmacı yazar Kenan Tozak, etkili ve heyecanlı anlatımıyla izleyenlere duygu dolu bir gece yaşattı. Kenan Tozak, Çanakkale'nin Türkiye'nin ön sözü olduğunu söyledi. Çanakkale'yi anlatmaya ne söz nede zamanın yeteceğini bildiren Kenan Tozak, "Çanakkale, dünyanın en güçlü ordularına karşı kazanılmış bir zaferdir. Çanakkale'yi unutmak mümkün değildir Çanakkale'yi unutursak bu günleri hatırlayamayız. Çanakkale Türkiye'nin ön sözüdür. Türkleri geldikleri bozkırlara sürmek istiyorlardı. Türkün işi bitti diyorlardı. Bu coğrafya çok netameli bir coğrafyadır. Burada yaşamak için çok uyanık olmamız lazım. Anadolu ezelden beri Türk yurdudur. Kimsenin göz dikmeye hakkı yoktur. Bu millet, Gazi Mustafa Kemal'in öncülüğünde bu genç Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. Bu milleti bir birine düşürmek istiyorlar. Bunun için PKK belasını icat ettiler. Bu toprakları kanımızın son damlasına kadar koruyacağız. Bu vatan bizim. Bu memleket bizim. Bu şanlı bayrak bizim. Çok çalışacağız. Bir olacağız. Diri olacağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sağ olun. Var olun. Bizleri buluşturan Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Gürsel Vardar ve siz katılımcılara çok teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmacı Kenan Tozak'a teşekkür eden Kaymakam Hüseyin Öner, İngiltere ve Yeni Zelanda ziyaretleri sırasındaki Çanakkale savaşları ile ilgili anı köşelerini ziyareti sırasında yaşadığı duyguları anlattı. Gece sonunda konuşmacı Kenan Tozak'a, Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanı Gürsel Vardar tarafından çeşitli hediyeler verildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Çanakkale Destanlaşıyor Konferansı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement