Burhaniye'de Deve Güreşi Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Burhaniye'de Deve Güreşi Heyecanı

Burhaniye\'de Deve Güreşi Heyecanı

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ndeki Uluslararası Zeytin, Zeytinyağı ve Hasat Festivali kapsamında deve güreşleri düzenlendi.

25.01.2015 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ndeki Uluslararası Zeytin, Zeytinyağı ve Hasat Festivali kapsamında deve güreşleri düzenlendi. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen 150 deve kıyasıya mücadele verdi. Güreşleri izlemeye gelenler, güzel havayı fırsat bilerek mangal keyfi yaptı.

İlçedeki deve güreşleri, bu yıl adeta bahar havasında düzenlendi. Sabah yağmur etkisini yitirip yerini güneşli bir havaya bırakınca, deve güreşlerini izlemeye yaklaşık 10 bin kişi geldi. Kıran kırana geçen güreşlerde Ege ve Marmara bölgelerinden gelen 150 deve mücadele etti. Güreşleri ayrıca Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve AK Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal da izledi. Güzel havayı da fırsat bilen vatandaşlar heyecanlı geçen müsabakaları mangal başında keyifle izledi. Bazı develer rakiplerini yıkarken, bazı develeri görevliler ayırmakta güçlük çekti. Güreşlerde başarılı olan develerin sahiplerine ödülleri verildi.

Katılımcılara teşekkür eden Burhaniye Deveciler Derneği İkinci Başkanı Sadık Varol, "Burhaniye'miz de şu anda Ege, Marmara ile Antalya'dan katılan 150 devemiz var. Katılanlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Güreşleri ilk defa izlediğini söyleyen Ortaokul Öğrencisi Buğra Erdoğan, etkinlikten keyif aldığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burhaniye'de Deve Güreşi Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement