Burhaniye'de Deve Güreşi Heyecanı Yaşandı - Son Dakika
Güncel

Burhaniye'de Deve Güreşi Heyecanı Yaşandı

Burhaniye\'de Deve Güreşi Heyecanı Yaşandı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, bu yıl 12'incisi düzenlenen Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamındaki geleneksel deve güreşleri, renkli görüntülere sahne oldu.

31.01.2016 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, bu yıl 12'incisi düzenlenen Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali kapsamındaki geleneksel deve güreşleri, renkli görüntülere sahne oldu.

Belediyenin Ahmet Akın Kültür Merkezi yanında hazırladığı arenada Ege Bölgesi'nin çeşitli yerlerinden gelen 220 namlı deve, Burhaniye 133. Geleneksel Deve Güreşi kapsamında kıyasıya mücade etti. Güzel havayı fırsat bilen güreşseverler, bir yandan piknik yaparken bir yandan da müsabakaları heyacanla izledi. Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Ak Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Burhaniye Beledeye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç ve Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Uslu da güreşleri izleyenler arasında yer aldı. Gün boyu devam eden müsabakaların sonunda dereceye giren develerin sahiplerine Kaymakam Hüseyin Öner, Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ve Belediye Başkanı Necdet Uysal tarafından kupaları verildi.

Güreşlere ilgiden memnun kaldıklarını belirten Burhaniye Deveciler Derneği Başkanı Tunay Yanbakan, "Bugün deve güreşlerinin şampiyonlar ligini yapıyoruz" dedi.

Kaymakam Hüseyin Öner de, "Çok güzel bir katılım var. Deve güreşleri Batı Anadolu'nun çok güzel bir kültürel mirası. Batı Anadolu'nun her il ve ilçesinden katılım var. Belediye başkanımıza ve katılan deve sahiplerine çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyon oldu" dedi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burhaniye'de Deve Güreşi Heyecanı Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement