Burhaniye'de Develi Sünnet Geleneği - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Develi Sünnet Geleneği

Burhaniye\'de Develi Sünnet Geleneği

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kış aylarında Ege ve Marmara’nın çeşitli yerlerindeki güreşlere katılan develer yazında, sünnet çocuklarını gezdiriyor.

02.09.2015 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, kış aylarında Ege ve Marmara'nın çeşitli yerlerindeki güreşlere katılan develer yazında, sünnet çocuklarını gezdiriyor. İlçe de yaygın olan develi sünnet geleneğini devem ettiren Melih Salman da, sünnet olan oğlu Mert'i deve ile gezdirdi.

İlçedeki Kocacami okunan mevlidin ardından, cami önünde deveye bindirilen 5.sınıf öğrencisi Mert Salman, Hürriyet caddesinden tedbirler eşliğinde Taylı Caddesindeki evlerinin önüne getirildi. Mert Salman, burada, Kocacami müezzini İsmail Baydemir'in yaptığı duanın ardından deveden indirildi. Develi sünneti ilk kez gören çok sayıdaki vatandaş da fotoğraf çekme yarışına girdi. Mert Salman, ilk kez deveye bindiğini anlattı ve annesiyle babasına teşekkür etti. Baba Melih Salman da, deve ile sünnetin hayali olduğunu anlattı. Düğüne Katalan Yavuz Baltacı," Burhaniye'de sünnet törenlerinde atlara binildiği gibi camiden eve gelirken develer de kullanılıyor. Yazın boş olan develer sünnet çocuklarını gezdiriyor. Bu anlam da develer de yazın boş kalmamış oluyor. Güzel de bir gezinti oluyor."dedi. Anne ve babasına teşekkür eden Mert Salman da," İlk defa deveye biniyorum. Çok mutluyum. Herkesin binmesini tavsiye ediyorum. Babama çok teşekkür ederim. Anneme de çok teşekkür ederim" diye konuştu. Baba Melih Salman da," Bu gün oğlumu sünnet ettirdim. Benim hayalimdi. Hayalimi gerçekleştirdim. Herkese tavsiye ederim. Deve ile sünnet çok ilgi çekti. Herkese tavsiye ederim" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Develi Sünnet Geleneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement