Burhaniye'de Don Zararı Gören Zeytinlikler Kontrol Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Don Zararı Gören Zeytinlikler Kontrol Ediliyor

Burhaniye\'de Don Zararı Gören Zeytinlikler Kontrol Ediliyor

Burhaniye'de, kahvehanelerde çiftçi eğitimi yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü uzmanları, donlardan zarar gören zeytinlikleri de kontrol etmeye başladı.

20.02.2015 16:38  Güncelleme: 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, kahvehanelerde çiftçi eğitimi yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü uzmanları, donlardan zarar gören zeytinlikleri de kontrol etmeye başladı. Arazileri gezen ziraat mühendisleri vatandaşlara don zararının giderilmesi için yapılması gerekenleri anlatırken, takdir topladı.

İlçeye bağlı Çoruk mahallesindeki arazileri kontrol eden uzmanlar, Nurettin Cakcak adlı çiftçinin zeytinliğinde don zararı görünce harekete geçti. Çiftçiye ulaşan ekipler, yapılması gerekenleri anlattı. Kendilerine gelemeyen çiftçinin ayağına gideceklerini anlatan İlçe Müdürü Erdal Aldağ, " Arkadaşlarımız arazileri dolaşırken, bir bahçede veya zeytinlikte herhangi bir hastalık gördüğü zaman sahibine ulaşarak yapılması gerekenleri anlatmaktadır. Kısmet olursa Çoruk mahallemizde erken uyarı sistemi kurucağız. Bu sistem sayesinde çiftçilerimizi hastalıklar konusunda uyaracağız. Çiftçilerimizi her zaman müdürlüğümüzde görmek istiyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Don Zararı Gören Zeytinlikler Kontrol Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement