Burhaniye'de Kırlangıçlar Kahvehanenin Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Kırlangıçlar Kahvehanenin Konuğu Oldu

Burhaniye\'de Kırlangıçlar Kahvehanenin Konuğu Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Taylıeli mahallesindeki mahalle kahvehanesinde kırlangıçlar, geleneği bu sene de bozmadı.

15.06.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Taylıeli mahallesindeki mahalle kahvehanesinde kırlangıçlar, geleneği bu sene de bozmadı. Kahvehanenin tavanındaki elektrik duyuna yuva yapan kırlangıçlar bu sene de yavrularını çıkarırken, kahvehanedeki müşterilerle dost oldu.

Mahalle kahvehanesinin tavanına yuva yapan kırlangıçların girip çıkması kolay olsun diye işletmeci bir pencereyi sürekli açık tutarken, kahvehanede oturan vatandaşlara andırmayan kırlangıçlar, yavrularını beslemeye devam ediyorlar. Kısacası, mahalle halkı kırlangıçlardan, kırlangıçlar da mahalle halkından memnun. Mahalle halkından Behçet Ünal,"Bu kuşlar her sene yaz geldi mi buraya kahveye gelirler. Burada yavrularlar. Biz bu kuşları çok seviyoruz ve daima gelmelerini istiyoruz" dedi. İşletmeci Ali Türker de," Ben kahvehanenin işletmecisiyim. Her Nisan aylarında kuşlar buraya gelip Haziran aylarında yavrulayıp büyütüyorlar. Biz bunları çok seviyoruz. Bu kahvehanenin penceresini açık tutuyoruz. Bu kuşları her zaman yuvalarında istiyoruz" dedi. Mahalle imamı Abdullah Kıymaz ise," Bu kırlangıçlar, köyümüzün kahvehanesine yıllardan beri gelirler giderler. Yavrularlar. Kimse bunlardan rahatsız olmaz. Bunların sesleri halkımıza huzur verir" dedi. Taylıeli'nde konuk olan Mehmet Bataklı da," Şu anda ben burada misafirim. ve ilk defa ben köy kahvehanesinde kırlangıçları gördüm. Çok hoşuma gitti. Çok ilginç. Yani köy onları seviyor. Onlar da köyü seviyor Şu anda halk da memnun onlar da memnun" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Kırlangıçlar Kahvehanenin Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement