Burhaniye'de Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Kurtuluş Coşkusu

Burhaniye\'de Kurtuluş Coşkusu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

08.09.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda anıta çelenklerin konmasıyla başlayan törenler sırasında resmi geçit yapılmaması bazı vatandaşların tepkisini çekti.

Cumhuriyet Meydanı'nda Kaymakam Osman Yenidoğan, Garnizon Komutanı Topcu Yarbay Abdullah Hakan Kasım ve Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın anıta çelenk koymalarının ardından saygı duruşu yapıldı ve müzik öğretmeni Yeşim İnce'nin öncülüğünde istiklal marşı okundu. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Belediye Başkanı Necdet Uysal yaptı. Düşmanın, 30 Haziran 1922'de Burhaniye'ye girdiğini anlatan Başkan Uysal, ilçenin Yunan işgali sırasında, acı ve karanlık günler yaşadığını anlattı. 8 Eylül 1922'de de 796 gün süren işgalin sona erdiğini bildiren Başkan Uysal, "Burhaniye sahip olduğu manevi güçle büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. İlçemiz de sergilenen bu kurutuluş etkinlikleri, insanımız arasında dostluğu, birliği ve beraberliği güçlendirmektedir. Milli birlik ve beraberliğin daha çok kavrandığı bu günler de tüm hemşerilerimizin kurtuluş günlerini en içten dileklerimle kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlarıyla suladıkları bu vatanı bizlere hediye eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bir daha böyle günlerin yaşanmaması dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Törenlerin bitiminden sonra bazı vatandaşlar, resmi geçit yapılamasına tepki gösterdi. Gurbetçi olduğunu anlatan Muharrem Öz, Kaymakam Osman Yenidoğan ve Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın yanına gelerek, törenin kısa sürmesine tepki gösterdi. Gurbetçi Öz, törenlere gereken özenin gösterilmesini istedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Kurtuluş Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement