Burhaniye'de Mehterli ve Develi Festival Korteji - Son Dakika
Güncel

Burhaniye'de Mehterli ve Develi Festival Korteji

Burhaniye\'de Mehterli ve Develi Festival Korteji

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 12. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali renkli gösterilere sahne oldu.

31.01.2016 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 12. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali renkli gösterilere sahne oldu. Belediye önünden Cumhuriyet Meydanı'na düzenlenen kortej yürüyüşünde, önde mehter takımı giderken, kortejin arkasında da güreş develerinin yer alması renkli görüntülere sahne oldu.

Körfez ilçelerinin kalbinin Burhaniye'de attığı, 2 gün devam edecek olan 12. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu'nun da katıldığı bir törenle başladı. Turgutlu Oğuzhan Mehter Takımı, belediye önünde bir konser verirken, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın da içinde bulunduğu kortej Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürürken, renkli görüntüler ortaya çıktı. Önde mehter takımı yürürken, kortejin arkasında da güreş develeri yer aldı. Cumhuriyet Meydanı'nda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Necdet Uysal, festivalin tanıtıma olan katkısını anlattı. Meydanda, 'Zeytinyağlı Yiyemem' adlı türkü canlandırılırken, Belediye Gençlik Merkezi ekiplerinin gösterileri de büyük ilgi gördü. Daha sonra mehter takımının konserini izleyen Burhaniyeliler güzel bir gün geçirirken, zeytinyağlı yemek yarışmaları yapıldı ve resim sergileri açıldı. Akşam da Cumhuriyet Meydanı'nda ücretsiz Alaturka Band konseri izlendi. Festival nedeniyle körfezin kalbi hafta sonu Burhaniye'de attı. Tanıtıma büyük destek olan bu tarz etkinlikler nedeniyle zeytin üreticileri, Belediye Başkanı Necdet Uysal'a teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Burhaniye'de Mehterli ve Develi Festival Korteji - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement