Burhaniye'de Okuma Saatlerine Bürokratlarda Katıldı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Okuma Saatlerine Bürokratlarda Katıldı

Burhaniye\'de Okuma Saatlerine Bürokratlarda Katıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kaymakam Hüseyin Öner’in öncülüğünde başlatılan okuma saatlerine daire müdürleri de ilgi gösterdi.

22.03.2017 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Kaymakam Hüseyin Öner'in öncülüğünde başlatılan okuma saatlerine daire müdürleri de ilgi gösterdi. Burhaniye'nin nüfus bakımından en küçük mahallesi olan Çallı ziyaretinde heyeti mahalle muhtarı ve sakinleri karşıladı.

İlçe ye 9 kilometre uzaklıktaki Çallı'da, mahalle içi yolunun düzeltilmesi ve yukarılardan gelip mezarlık içinden geçen ve mezarlığa kısmen zarar veren sel yatağının ıslahı konularında destek isteyen vatandaşları dinleyen Kaymakam Öner, Zeynep Kocakurt 'u ziyaret edip gıda yardımında bulundu. Kuyucak mahallesi ziyaretinde de mahalle sakinleri ile buluşan Kaymakam ve daire müdürleri vatandaşları dinledi. Kaymakam Öner ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal Aldağ, bu mahallede ceviz veya badem projeleri geliştirmesi yönünde bir araştırma yapılacağını söyledi. Kuyucak köyünün ardından okuma etkinliğine katılmak üzere Kızıklı ortaokuluna geçen heyet, 8/A sınıfı öğrencileri ile birlikte kitap okudu. Kaymakam Öner, okuma saatinin sonunda "bilgi nasıl öğrenilir" sorusunu sordu. Kaymakam Öner, okumanın önemi, bilgilerin elde edilme sürecinde ve kalıcılığında not almanın, özet çıkarmanın önemine değindi. Okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazanıldığını ve bu alışkanlığın eğitim öğretim hayatının sonunda insanlarda kalan en önemli ve unutulmaz bir davranış olduğunu söyledi. Söyleşiye öğrencileri de katan Kaymakam Öner, "İkinci ortak sınavlarda hepinize başarılar diliyorum." dedi. Kaymakam Öner, sohbetin sonunda fen bilgisi öğretmeni Hasan Arslan'a Türk bayrağı ve cam sakızı çoban armağanı bir kitap paketini sınıf kitaplığına hediye etti. Ardından Kızıklı Mahallesi meydanındaki mahalle kahvesine geçen heyet mahalle sakinleri ile sohbet etti. Asırlık çınar ağacının okul girişini tuttuğu Dutluca İlkokulu bahçesinde öğretmenleri ile serbest etkinlik yapan öğrencileri ziyaret eden Kaymakam Öner, öğrencilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi. Yanında getirdiği Türk bayrağı ve çocuk hikayelerinden oluşan hediye paketini öğretmen Erhan Tuna'ya armağan etti. Mahalle muhtarının ve köylülerin organize ettiği yöresel keşkek ve yağlı pide ikramına katılan Kaymakam Hüseyin Öner ve heyet mahallenin sorunları ile ilgili muhtardan ve mahalle halkından bilgi aldı. İhtiyaç sahibi olan bir vatandaş evinde ziyaret edildi. Keşkek ve yağlı pide etkinliğinde Belediye Başkanı Necdet Uysal ve başkan yardımcıları da yer aldı. Ziyaretlerde hazır bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Selçuk Çiftçi, her mahallede yardıma ihtiyacı olan ailelere ulaşarak yerinde incelemelerde bulundu. Kırsal mahalle gezilerine Kaymakam Hüseyin Öner'in yanı sıra Belediye Başkanı Necdet Uysal, Başkan Yardımcıları Cemil Bahadır ve Cemal Akkılınç ile Tarım Orman ve Hayvancılık Müdürü Erdal Aldağ, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Faruk Kendigelen, Müftü Hacı Öz ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Seyfettin Ceylan'da katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Okuma Saatlerine Bürokratlarda Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement