Burhaniye'de Sergi Açılışı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Sergi Açılışı

Burhaniye\'de Sergi Açılışı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açtığı kurslar tamamlanırken, Şarköy de biten elişleri kursu için de sergi düzenlendi.

27.05.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açtığı kurslar tamamlanırken, Şarköy de biten elişleri kursu için de sergi düzenlendi. Sergi açılışında 8 Eylül İlkokulu Halk Oyunları Ekibi gösteriler sergilerken, Müftü Oğuz Metin de dua yaptı.

Burhaniye'de, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açtığı 275 kurs tamamlanırken, çoğunluğu kadın olmak üzere 3 bin kişi de belge sahibi oldu. İlçeye bağlı Şarköy mahallesinde Nurcan Narin'in öğretmenliğini yaptığı Elişi kursunu bitiren 13 kadının eserleri görücüye çıktı. Kaymakam Mehmet Göze ve Belediye Başkanı Necdet Uysal'nda katıldığı törenle, açılan sergide yer alan çeyiz ürünleri yoğun ilgi gördü. Kaymakam Mehmet Göze ile birlikte kurdeleyi kesen Belediye Başkanı Necdet Uysal, kursa katılan kadınlara teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi. Kaymakam Mehmet Göze de, sergide yer alan ürünleri çok beğendiğini ifade etti., Kursa katılan kadınlar, torunları ve çocukları için çeyiz hazırladıklarını anlatırken, kursa katılmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Kursiyer Nevzer Öztürk," Ben 4 aydan beri kursa geliyorum. Yaptığım işleri, torunuma, çocuklarıma, konuma komşuya yapıyorum. Kursumuz çok güzel gitti. Hocamız çok güzel işler yaptırdı. Hep birlikte başardık.Mutluyuz" dedi. Şaziment Çakır da," Bu gün sergimiz açıldı. 3-4 aydan beri kursa geliyoruz. Çocuklarıma çeyiz ve evde kullanmak üzere işler yaptım. Çok mutluyum. Herkese başarılar diliyorum" dedi. Kendilerine destek olanlara teşekkür eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zehra Demirkıran Kılıç ise,"2014-2015 eğitim yılında Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi olarak 275 kurs açmış bulunmaktayız. Bu yıl, bu sezon ilk sergiyi Şarköy de açtık. Kursiyerlerimiz ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz. Çok güzel çalışmalar yaptılar."diye konuştu. Kurs öğretmeni Nurcan Narin de," 8 aydan beri kursumuzu açtık. 13 öğrencimiz katıldı. Kursumuz çok ilgi gördü. Bayağı emek verdik. İşlerimiz de bayağı zorlandık. Fakat sonunda güzel bir emek ve güzel bir sergi açtık. Mutluyuz. Emeği geçen idarecilerimize, müdürlerimize, müdüre hanıma teşekkür ediyoruz" dedi. Törene, Kaymakam Mehmet Göze ve Başkan Necdet Uysal'ın yanı sıra, Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç ile bazı meclis üyeleri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Sergi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement