Burhaniye'de Temeli Atılan Otogar Bir Yılda Bitirilecek - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Temeli Atılan Otogar Bir Yılda Bitirilecek

Burhaniye\'de Temeli Atılan Otogar Bir Yılda Bitirilecek

atıldı.Toptancı Hali yanındaki 6 bin 300 metrekarelik alanda yapımına başlanan otogarın bir milyon 960 bin liraya mal olacağı ve bir yılda tamamlanacağı açıklandı.

04.10.2012 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesi Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde yapılması planlanan yeni otogarın temeli törenle

atıldı.

Toptancı Hali yanındaki 6 bin 300 metrekarelik alanda yapımına başlanan otogarın bir milyon 960 bin liraya mal olacağı ve bir yılda tamamlanacağı açıklandı.

Temel atma törenine, Kaymakam Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Fikret Akova, Başsavcı Cemil Akdeniz, Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık, İller Bankası Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bayram, daire müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Belediye Fen İşleri Metin Yıldız, yaptığı konuşmada yapılacak otogarın inşaatı hakkında teknik bilgiler verdi. İller Bankası Bursa Bölge Müdürü Mustafa Bayram'da konuşmasında Burhaniye'nin altyapı sorunu olmayan bir ve ilçenin körfezin incisi bir kent olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

İlçenin çok göç alan bir yerleşim yeri olduğunu anlatan Başkan Akova'da, "2004 yılından bu yana nüfusumuzda 10 bin artış olmuştur. 10 bin kişi ilçemizde yaşamayı tercih etmiştir. Burhaniye'nin ekmeğini yiyen ve suyunu içen Burhaniyelidir diyerek ayrım yapmadan hizmet vermeye gayret gösteriyoruz. 24 saat çalışıyoruz. 29 Haziran da belediye binamızı açtık. 5 bin tonluk su deposu yapıyoruz. Şimdi ise Oto Gar yapımına başladık. İnşallah bir yıl sonra da açılışını yapmayı hedefliyoruz. İller Bankası bize her zaman destek olmaktadır. Belediye olarak hiç bir kuruma borcumuz yoktur. Bunun için de kredi alabiliyoruz. Halkın olduğu yerde biz varız. Halkın olmadığı yerde ise biz yokuz. Bizden rahatsız olanlar var. Sizleri ve ülkemi seviyorum. Onun için sizlere hizmet etmek için Avrupa kriterlerinde bir Burhaniye için çalışıyoruz. 29 Ekimde Ahmet Akın Kültür merkezi'nin açılışını yapacağız. 48 dekarlık alanda yeni 'Toptancı Hali' yapacağız. Mevcut yeri de otogara katacağız. Bir yıl sonra sizleri kurdele kesmeye davet eder hepinize teşekkür ederim" dedi. Yapılan konuşmalardan sonra Belediye Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri büyük ilgi gördü. Tören sırasında kurban kesilirken müftü Oğuz Metin de dua yaptı. Kaymakam ve protokol üyeleri hep birlikte inşaata ilk harcı atan makinenin butonuna basarken büyük coşku yaşandı. Törenin sonunda katılımcılara etli pilav ve ayran ikram edildi.Yeni otogarda

6 bin 300 metre karelik alanda iki katlı bin 273 metre kare kapalı alana sahip, aynı anda 10 otobüsün yanaşabileceği bir tesis olacağı açıklandı. Otogarın içinde kafeterya, mescit ve emanet bürolarının da yar alacağı öğrenildi. (BT)

04.10.2012 16: 34: 26

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Temeli Atılan Otogar Bir Yılda Bitirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement