Burhaniye'de Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Toplu Sözleşme Sevinci

Burhaniye\'de Toplu Sözleşme Sevinci

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, DİSK Genel İş Burhaniye Temsilciliği ile Burhaniye Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi yapıldı.

25.02.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, DİSK Genel İş Burhaniye Temsilciliği ile Burhaniye Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi yapıldı. Belediye işçileri ilk yıl için yüzde 38, ikinci yıl ise yüzde 16 zam aldı.

DİSK Genel-İş Sendikası, Burhaniye Belediyesi ile toplu sözleşme imzaladı. Sözleşmede işçinin, emekçinin istediği oldu. CHP'li Belediye Başkanı Fikret Akova, her zaman işçinin yanında olduklarını söyledi. İşçiler, ilk yıl için yüzde 38, ikinci yıl ise yüzde 16 zam alacak. Toplu sözleşmenin imzalanmasının ardından, Başkan Akova'yı omuzlara alarak halay çektiler. Burada bir konuşma yapan Başkan Akova, "Bu on yıllık süreçte bizim imzalamış olduğumuz altıncı toplu iş sözleşmesi oldu. Bu on yılda sizlerle yağmur çamur demeden hep çalıştık. Sizler bizi öğrendiniz, bizde sizi öğrendik. Bu on yıllık süreçte kimilerinizi istemeden üzmüş olabiliriz. Ancak kimsenin onurunu kırmadık. Rencide etmedik. Sadece eleştirilerimiz iş konusunda olmuştur. Bizim başkalarından farkımız lakayt değiliz. İşimizi en iyi şekilde yapmalıyız ki dışarıda en iyi şekilde temsil edelim. Burhaniye'yi, sizin emeklerinizle bugün yaşam standartları en yüksek bir belediye haline getirdik. Bu yüzden hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

"BİZ ÖZELLEŞTİRME YAPMADIK"

Başkan Akova Cumhuriyet Halk Partisinin ve kendisinin özelleştirmeye karşı olduğunu belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi taşeronlaşmaya karşı. 10 yıldan beri hiçbir belediye sektöründe özelleştirme yapmadık. Biz özelleştirmeye karşıyız. Biz hiçbir belediye hizmetini özelleştirmedik. Diğer belediyelerde bırakın temizlik işlerini itfaiyeyi bile özelleştirmişler. Biz sadece belli bir hizmet alarak ihtiyacı olan birimlere dağıttık. Yeni çalışma döneminde de hizmet alımı yaptığımız arkadaşlara da iyileştirme yapmak istiyorum" dedi.

Başkan Akova konuşmasının devamında, "10 yılda bize inandınız ve çalıştınız. Sizin kafanızı para problemleri ile meşgul etmemeye çalıştık. Daha önce ödenmemiş maaşlarınızı aldınız. Şimdide düzenli alıyorsunuz. Eski dönemlerden kalma ikramiyeleriniz vardı. Makas çok açıktı. Şimdi o makas kapandı. Ben şimdiye kadar hesabını veremeyeceğim hiçbir işe girmedim. Bu yüzden yaklaşık 80 tane soruşturma geçirmeme rağmen alnımız açık çıktık. Ben hiçbir zaman boynunuzu eğmedim, eğdirmedim. Şimdi bir Burhaniye belediyesi çalışanı istediği bankadan istediği gibi kredi alabiliyor. 2004 de 2 tane kamyon almak için bankaya gittik. Burhaniye belediyesine kredi vermediler. Ama şimdi Burhaniye Belediyesinin hiçbir kuruma borcu yok. Bizim SGK'ya da borcumuz yok. Siz aileniz ile hastaneye gittiğiniz zaman rahatlıkla sağlık hizmeti alabiliyorsunuz. Bu yüzden AKP'li Sosyal çalışma bakanı bize teşekkür mektubu yazdı" dedi. Konuşması sık sık alkışlar ile bölünen Başkan Akova "Toplu iş sözleşmesinin başta sizlere ve yarınlarınıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Toplu sözleşmelerin imzalanmasının ardından işçiler ve başkan Akova belediyenin önüne çıkarak halay çektiler. İşçiler başkan Akova'yı omuzlarına kaldırıp havaya atarken, başkan Akova davul zurna eşliğinde zeybek oynadı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement