Burhaniye'de Üniversiteli Gençler Bankacılığı Oyunla Öğrendi - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Üniversiteli Gençler Bankacılığı Oyunla Öğrendi

Burhaniye'de üniversiteli gençler bankacılığı oyunla öğrendiBALIKESİR - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencilerinin sahnelediği pazarlama oyunu ilgi gördü.

12.03.2017 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burhaniye'de üniversiteli gençler bankacılığı oyunla öğrendi

BALIKESİR - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencilerinin sahnelediği pazarlama oyunu ilgi gördü. Senaryo gereğince okulun koridorunda kurulan bankaların önünde bekleyen mudiler ve oluşturulan şirket stantları, para ve kredi pazarlama teknikleri konusunda kıyasıya mücadele ederken, ilçedeki banka müdürleri de oyuna katıldı.

Burhaniye'de Balıkesir Üniversitesine bağlı 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunda Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencileri için düzenlenen pazarlama oyununda heyecan yaşandı. Kurulan banka stantlarını ziyaret eden şirketler ve mudiler kıyasıya bir pazarlık yaparken, banka müdürleri de değerlendirmeye katıldı. Pazarlama oyununda 110 öğrenci aktif görev aldı. Pazarlama oyununu hazırlayan Öğretim Görevlisi Hasan Hüseyin Yıldırım, "Bu gün Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda Bankacılık 4.sınıfların uygulaması var. Uygulamamızda mevduat sahipleri. şirketler ve bankalar arasında guruplar oluşturduk. Bunları oluşturarak, mevduat sahipleri maksimum karları elde etmeye, mevduatını yükseğe satmaya, bankalar da düşük mevduat alıp yüksek kredi satmaya ve şirketlerde düşükten kredi çekmek üzerine bir uygulama gerçekleştirdik. Burhaniye'deki banka müdürlerimiz de teşrif ettiler. Bankacılık 4. sınıfından toplam 110 öğrenci aktif olarak bu oyunda görev almışlardır"dedi.

Yararlı bir uygulama olduğunu anlatan Yüksekokul Müdürü Doç.Dr.Oğuzhan İlban, "Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak ismimizin de içinde olduğu gibi uygulama ile karşınızdayız. Bu gün, Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencilerimiz pazarlama oyunu oynuyorlar. Şimdi bizim burada en temel misyonlarımızdan bir tanesi, kendi mesleki alanlarımızla ilgili, ülkemize ve bölgemize yaygın etkide bulunmak. Özellikle, öğrencilerimiz şu anda pazarın simule edilmiş haliyle faaliyetleri yerine getiriyorlar. Aynı zamanda, buradaki eksikliklerini öğreniyorlar, olması gerekenlerle ilgili bir çok konuda da bilgi almış oluyorlar. Bunlar, öğrencilerimizin önümüzdeki yıllardaki çalışmalarında, ya da meslek sahibi olmak istedikleri zaman karşılaşabilecekleri tüm süreçlerle ilgili bilgi edinmelerini sağlıyor. Aynı zamanda temel misyonumuz olan Bankacılık ve Finans sektörüne yöneticiler kazındırma noktasında da kalite elaman yetiştirme adına da önemli bir proje haline geliyor" dedi.

Öğrencilerden Faris Durucgit, "İlk önce bu oyun bize uygulama fırsatı verecek. Diğer okullara fark atmamızı sağlayacak. İlkönce bize piyasa için hazırlık verecek. Diğer arkadaşlara göre yani rakiplerimize göre fark atacağız" dedi. Elif Nur Ekici de," Finansal tablo analizleri içerisinde hocamızın bize öğrettiği market piyasalarını şu anda burada tanıtmış oluyoruz. Şu anda burada, bankalar, şirketler, mudiler ve şirketler yer alıyor. Bende burada görev aldım. Hocamıza bize kattığı her şey için teşekkür ediyorum" dedi. Rahima Sapayeva ise," Hasan Hüseyin Yıldırım hocamızın bize yaptığı play markette ben mudi görevlisi olarak görev aldım. Bu oyun bize gelecek mevduat paralarımızı nereye yatıracağıma dair katkı yaptı. Bundan çok memnunum" dedi.

(FT)

Burhaniye\'de Üniversiteli Gençler Bankacılığı Oyunla Öğrendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Üniversiteli Gençler Bankacılığı Oyunla Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement