Burhaniye'de Uysal'ın Başkanlığı Onandı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Uysal'ın Başkanlığı Onandı

Burhaniye\'de Uysal\'ın Başkanlığı Onandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 30 Mart Yerel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Adayı Necdet Uysal'ın Belediye Başkanlığını kazandığı, Burhaniye İlçe Seçim Kurulunca onandı.

02.04.2014 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 30 Mart Yerel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Adayı Necdet Uysal'ın Belediye Başkanlığını kazandığı, Burhaniye İlçe Seçim Kurulunca onandı. iki dönemdir Belediye Başkanlığını yürüten ve 13 bin 564 oy alan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Fikret Akova'ya karşı 13 bin 701 oy alan Ak Partili Belediye Başkan adayı Necdet Uysal, seçimi kazanan isim oldu.

Burhaniye'de, CHP'nin seçim sonuçlarına itirazı sonucu değiştirmedi. İlçe seçim kurulu'nun iki gündür yaptığı incelemeler sonuçlanırken, Ak Partili Uysal'ın başkanlığı kesinleşmiş oldu. Bu arada Ak partinin Belediye Meclis Üyeliği sonuçlarında bazı sandıklara itiraz etmesi ile CHP ile arasındaki oy farkının 3'e kadar düştüğü ve bu konudaki itirazın, Balıkesir İl Seçim Kurulunca değerlendirileceği bilgisi verildi. AK Parti'nin yaptığı itirazlar da 4 oy daha kazanması halinde, bir belediye meclisi üyeliği ile 3 kontenjan üyeliğini daha kazanacağı bilgisi verildi. İlçe de, Balıkesir İl Seçim Kurulunca verilecek olan sonuç büyük bir merakla bekleniyor. Mevcut duruma göre, CHP 13, AK Parti 9, MHP ise 3 meclis üyesi kazandı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Uysal'ın Başkanlığı Onandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement