Burhaniye'de Yarım Kalan Otogar Yeniden İhaleye Çıkartılıyor - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Yarım Kalan Otogar Yeniden İhaleye Çıkartılıyor

Burhaniye’de yeni yaptırılan şehirlerarası otobüs terminalinin ihalesi 17 mart’ta yapılacak.

20.02.2014 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burhaniye Belediyesi tarafından geçen yıl ihale edilen yeni şehirlerarası otobüs terminalinin yüklenici firma tarafından belirtilen tarihte teslim edilmemesi ve bir çok eksikliklerin bulunması sebebiyle terminal inşaatının 17 Mart'ta yeniden ihaleye çıkarılacağı bildirildi.

Burhaniye Belediyesi basın biriminden yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz sene ihale edilerek yüklenici firma tarafından yapımına başlanan, ancak firmanın sözleşme şartlarına uymayarak ve teslim edilmesi gereken tarihte işin bitmemesinden dolayı yapım işi durdurulan, Burhaniye Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatı, İkmal İnşaatı İhalesi anahtar teslim götürü bedeli olarak 17 Mart 2014 Pazartesi günü yeniden ihaleye çıkarılacağı belirtildi.

Konu hakkında açıklama yapan Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, "Garaj Konusunda biraz üzüldük ve geciktik ama elimizde olmayan sebepler bizim bu konuda yavaşlamamıza sebep oldu. İhalesini verdiğimiz firma işe başladı. Kaba inşaatta sorun yoktu. İnce işlere geldi sorun başladı. Çatıda 6 santim panel kullanması gerekirken, 4 santimlik panel kullanmış. Yazı yazdık bunları almayacağız diye ama onlar yazıya rağmen çatıyı kapladılar. Alüminyuma gelince içerisinde çelik konstrüksiyon olmazsa bu camlar patlar.

Mahkemeden tespit yaptırılarak bunun gibi bir sürü eksiklik tespit ettik. Bunların düzeltilmesini istedik resmi yollardan ve sözlü olarak sürekli eksiklikleri dile getirdik ancak firma düzeltme yapmadı. Şartnameye uymadığı için işe son verdik. Eğer biz bu işe devam etseydik müfettiş bize geldiğinde inceleme yaptığında 'bize yol mu buldunuz, rüşvet mi aldınız' derdi. Biz bu şekilde hak etmediğimiz ithamlarla karşı karşıya kalmamak için bu işi kanuni olarak fesih ettik. 17 Mart'ta geri kalan işlerin tamamlanması için tekrar ihaleye çıkıyoruz. Biraz zaman kaybettik. Ama göz yumsaydık ben bu işin altından kalkamazdım." diye konuştu.

Yeni ihale ile birlikte hızla bu inşaatı bitireceklerini vurgulayan Başkan Akova, "Burhaniyeliler her şeyin en iyisine layıktır. Bu işin altında da her işte olduğu gibi alnımızın akıyla çıkacağız" ifadesini kullandı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Yarım Kalan Otogar Yeniden İhaleye Çıkartılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement