Burhaniye'de Zeytinyağında Organik Üretim Çalışması - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Zeytinyağında Organik Üretim Çalışması

Burhaniye\'de Zeytinyağında Organik Üretim Çalışması

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zeytinyağında altın yılı yaşanırken, organik üretime geçilmesi istendi.

31.08.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zeytinyağında altın yılı yaşanırken, organik üretime geçilmesi istendi. Merkezi Ankara da bulunan Orform Kontrol ve Sertifikasyon firmasından gelen Ahmet Taşdemir ve Tevfik Genç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ ve Ziraat Odası başkanı Ali Duman ile görüşürken, zeytinyağında organik üretimin yararlarını anlattı.

Burhaniye de, Kırtık mahallesinde başlatılan organik tarımdan olumlu sonuç alınırken, zeytinyağında da organik üretime geçilmesi konusunda çalışma başlatıldı. Zeytin sineği mücadelesinde biyolojik yöntemlerin kullanılmasını isteyen Orfarm Kontrol ve Sertifikasyon firması denetçisi Ahmet Taşdemir," Organik üretime önemli destekler verilmektedir. Ayrıca, Avrupalı organik ürün satın almak istemektedir. Zeytin sineği mücadelesinde ya biyolojik yöntemler kullanılmalı, ya da uçakla yapılan mücadelede de organik ilaçlardan yararlanılmalı. Meyvede sebzede olduğu gibi zeytinyağında da organik üretime geçilmeli. Devlet, organik üretime önemli destek vermektedir" dedi. Zeytin sineği mücadelesi için Büyükşehir Belediyesinin gerekli olan ilaçları gönderdiğini anlatan Ziraat Odası Başkanı Ali Duman da," Körfezde zeytin sineği mücadelesi yapılmadığı zaman zeytinyağı kalitesinde büyük kayıplar meydana gelmektedir. İlaçlama yapıldığında 5 dizyem zeytinyağı çıktığı halde, ilaçlama yapılmadığı zaman da 5 asiti geçmektedir. Bunun için ilaçlama mutlaka yapılmalı. Ancak, dediğiniz gibi kullanılan ilaçlar organik olabilir. Bunun da diğer ilaçlara nazaran 2-3 misli maliyetle olduğu söyleniyor. Kırtık mahallemizde başlatılan organik tarımdan çiftçilerimiz çok memnundur. Biz de çiftçimizin daha çok kazanmasını ve sağlıklı gıda üretmesini istiyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Zeytinyağında Organik Üretim Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement