Burhaniye'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'den Kısa Kısa

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, kullanılmayan okulların kültür merkezine dönüştürüleceğini söyledi.

25.02.2014 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, kullanılmayan Köy okullarının tadilatları yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

İlçeye bağlı olan köylerde taşımalı eğitim başlamasıyla birlikte kapatılan okulların Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla birlikte Burhaniye Belediyesine geçeceği bildirildi.

Köylerde kullanılmayan okulları inceleyen Burhaniye Belediyesi Proje Birimi ekiplerinin hazırladıkları projeler doğrultusunda, tadilatlar sonucunda buraların bir bölümü bayanlar için açılacak kursları, bir bölümü ise köy sağlık ocağı olarak kullanılacak.

Başkan Akova, projenin çok yerinde olduğunu kaydederek, "Bu okullarımızın bir bölümü köydeki bayanlarımız için kültür merkezi haline getirilecek. Köylerimizde açılacak olan kurslara katılan bayanlarımızın ürettiklerini satabilmeleri içinde Burhaniye Hamarat Eller Pazarımızda kendilerine yer vererek bu ürünlerini satmalarını temin edeceğiz. Köy okullarımızdaki tadilat sonrası bir bölümü de sağlık ocağı olarak düzenleyerek burada her gün köylülerimize sağlık hizmeti verilecek. İğnesi olan iğnesini yaptıracak, Hasta olanların tedavi süreçleri takip edilecek. Bu uygulamamız ile hem atıl bırakılmış kaderine terk edilmiş okul binalarımız değerlendireceğiz hem de köylülerimizin ayağına daha güzel hizmet gidecek"

Ayşe Akpınar Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin yeni binasının 2014-2015 Eğitim- Öğretim yılına yetişeceği bildirildi.

Kısa süre önce Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Talat Toy, ilçedeki okulları ziyaret ederek incelemelerde bulunuyor.

Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy, hem okulun fiziki durumunu yakından görmek hem de öğretmenlerle tanışarak karşılıklı durum değerlendirmesi yapmak amacıyla Ayşe Akpınar Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ni ziyaret etti.

Eğitimin olmadığı yerde öğretimin de olmayacağını vurgulayan Toy, meslek liselerinde başarı oranlarının biraz daha arttırılması gerektiğini, bunun için kendilerine herhangi bir talep olduğu zaman her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

Yeni okul binasının 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemine yetişeceği açıklayan Toy, öğretmenlere tek tek sorular yönelterek bilgiler aldı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burhaniye'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement