Burhaniye Meslek Yüksek Okulu'nda Çanakkale Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Burhaniye Meslek Yüksek Okulu'nda Çanakkale Etkinliği

Burhaniye Meslek Yüksek Okulu\'nda Çanakkale Etkinliği

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri, Çanakkale Zaferinin 100.Yılında "Bir Destandır Çanakkale" etkinliği düzenledi.

20.03.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri, Çanakkale Zaferinin 100.Yılında "Bir Destandır Çanakkale" etkinliği düzenledi. Programa Yüksek Okul Akademik ve İdari personeli ile Öğrenciler katılırken büyük coşku yaşandı.

Etkinliğin açılışında Okul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Erdoğan Avder, Çanakkale ruhu ve Gençlik konulu bir konuşma yaptı. Avder, konuşmasında aşağıda ki olayı dinleyicilerle paylaştı: " Dönemin Başbakanı Sayın Turgut Özal zamanında gerçekleşmiş bir olay şöyle anlatılır: Japon eğitim uzmanları gelmiş ve ülkemizin eğitim sistemini incelemiş, Sayın Özal'ın bürokratlarının da hazır bulunduğu bir ortamda raporlarını sunmuş ve sonuç olarak şunu söylemişlerdi: "Sizin eğitim sisteminizde milli ruh yok!" Turgut Özal'ın "Nasıl?" sorusu üzerine şunu anlatmışlar "Biz Japonya'da çocuklarımız 4-5 yaşına gelince onlara "şoklama" yaparız. Deriz ki "Çocuklar dünyanın teknoloji devi biziz. Robotları; en iyi otomobilleri, hızlı trenleri hep biz yapıyoruz. Biz, dünyada bir numarayız. Bizden daha büyüğü yok." Daha sonra çocuklarımızı Hiroşima'ya, Nagazaki'ye götürürüz… Orada da onlara, "İkinci Dünya Savaşı'nda burada hepimiz öldük, mağlup olduk, 200-250 bin kişi öldü. Bitkiler, hayvanlar her şey öldü." deriz. Bunun üzerine çocuklarımız hemen sorar.

- "Hani biz bir numaraydık? Dünya birincisiydik?" Bunun üzerine şu cevabı veririz.

-"O zaman bizler tembeldik. Hiç çalışmazdık. İşte sizler de, dedeleriniz gibi ölmek istemiyorsanız çok, çok çalışmalısınız."

Heyet Başkanı, konuşmasına devam eder:

-"Japon insanı 20'li yaşlara geldiğinde artık geçmişini ve tarihini çok çok iyi bilip geçmişine ve tarihine sahip çıkmaktadır."

Bunun üzerine Özal'ın danışmanlarından biri müdahil olur.

-"Bizim siz Japonlar gibi tarihi bir geçmişimiz, çocuklara anlatacağımız acıklı hikayelerimiz yok ki!" Japon Heyetinin Başkanı hazır cevaptır:

-"Çanakkale ne güne duruyor? Çanakkale savaşlarında metrekareye 6 bin mermi düşmüştür. Çocuklarınızı Çanakkale'ye götürüp "şoklama" yapabilir, onlara tarihinizde olup bitenleri öğretebilirsiniz." Tekrar edelim… Çanakkale "ruhu" unutulursa Çanakkale geçilir."dedi. Programın sonunda, öğrenciler, Çanakkale Türkülerinden Aynalı Çarşı ve Eledim Eledimi söylediler. Programda iki öğrenci, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine şiirini okudu, .Program, Turizm Öğrencilerinin kokteyl ikramıyla sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye Meslek Yüksek Okulu'nda Çanakkale Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement