Burhaniye Ören'de Vatandaş Yeni Cami İstiyor - Son Dakika
Yerel

Burhaniye Ören'de Vatandaş Yeni Cami İstiyor

Burhaniye Ören\'de Vatandaş Yeni Cami İstiyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, son yıllarda yaşanan yoğun göç trafiğin artmasına neden olurken, pek çok mahallede de cami sıkıntısını gündeme getirdi.

19.08.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, son yıllarda yaşanan yoğun göç trafiğin artmasına neden olurken, pek çok mahallede de cami sıkıntısını gündeme getirdi. İlçenin turistik Ören mahallesinde bulunan tek cami ihtiyaca cevap veremezken, vatandaşlar yeni cami için yer gösterilmesini istedi.

Burhaniye Ören camiinde özellikle Cuma namazlarında yaşanan yoğunluk, vatandaşların yakınmalarına neden olmaya başladı. Bahçede açık alanda namaz kılmak zorunda kalan vatandaşlar, Ören'de ikinci bir caminin yapılmasını istedi. Eczacı Rasim Caddesinde oturduğunu anlatan Hasan Kılıçaslan," Bulunduğumuz yörede cami olmadığı için Ören camisine gitmek zorunda kalıyoruz. Cami ile evimizin arası nerdeyse yarım saatlik yürüme mesafesindedir. Benim gibi yaşlıların camiyi ulaşması oldukça zor olmaktadır. Ayrıca, Cuma namazlarında Ören Cami yetersiz kalmaktadır. Onun için ikinci bir camiye ihtiyaç vardır. Bunun için uygun bir yer gösterilmesini bekliyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye Ören'de Vatandaş Yeni Cami İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement