Burhaniye'ye Hayırsever Desteğiyle Anaokulu - Son Dakika
Güncel

Burhaniye'ye Hayırsever Desteğiyle Anaokulu

Burhaniye\'ye Hayırsever Desteğiyle Anaokulu

Burhaniye Ticaret Meslek Lisesi ile Burhaniye Endüstri Meslek Liseleri arasındaki kalan araziye, beş derslikli anaokulu yapılması için geçen yıl çalışmalara başlandı.

07.09.2016 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burhaniye Ticaret Meslek Lisesi ile Burhaniye Endüstri Meslek Liseleri arasındaki kalan araziye, beş derslikli anaokulu yapılması için geçen yıl çalışmalara başlandı. Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve 600 bin liraya mal olacak 200 öğrenci kapasiteli anaokuluna hayırsever Sabahattin Özsaraç da 300 bin liralık destek verdi. Yapımı tamamlanan okula hayırsever Özsaraç'ın merhum eşi Yıldız Özsaraç'ın adı verilip, Selma Ergül müdür olarak atandı. Düzenlenen protokol gereği bahçe düzenlemesi de belediye tarafından yapılan anaokulunun 19 Eylül'de eğitim başlayacağı bildirildi. Şu ana kadar, 80 öğrencinin kayıt yaptırdığı bildirildi.

Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Yıldız Özsaraç Anaokulu ile ilçedeki müstakil olarak hizmet veren anaokulu sayısının üçe yükseldiğini belirtip, emeği geçen herkese teşekkür etti.

40 yıldan bu yana yaz aylarını Denetko Tatil Sitesi'nde geçirdiğini anlatan hayırsever 80 yaşındaki Sabahattin Özsaraç ise "Rahmetli eşim Yıldız Özsaraç Burhaniye'yi ve çocukları çok severdi. Onun adını yaşatmak için anaokulunun yapımına destek verdim. Çocuklarımız iyi yetişsin istiyoruz. Bu konuda büyük bir eksiğimiz var. Vatanını milletini seven, çalışkan nesiller yetiştirmemiz lazım" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Burhaniye'ye Hayırsever Desteğiyle Anaokulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement