Burhaniyeli Çiftçilerden Çanakkale Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Burhaniyeli Çiftçilerden Çanakkale Ziyareti

Burhaniyeli Çiftçilerden Çanakkale Ziyareti

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, organik üretim yapan Kırtık köyü çiftçileri ile Kuyumcu, Şahinler ve Börezli köylerinden çiftçiler, Çanakkale ili Ayvacık ilçesinin Nusratlı köyüne bir gezi düzenledi.

23.01.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, organik üretim yapan Kırtık köyü çiftçileri ile Kuyumcu, Şahinler ve Börezli köylerinden çiftçiler, Çanakkale ili Ayvacık ilçesinin Nusratlı köyüne bir gezi düzenledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün öncülüğünde yapılan gezide büyük coşku yaşandı. Burhaniye Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüsle gerçekleştirilen ve Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizm Derneği ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün birlikte organize ettiği geziye köylülerin yanı sıra, İlçe Müdürü Dursun Okur ve müdürlük personeli ile birlikte organik tarım çalışmalarına destek olan Öğretim Görevlisi Meziyet Narin ve turizmci Jale Ova da katıldı. Ziyaret sırasında, Nusratlı köyündeki kadınların ürettiği doğal ürünlerin sergilendiği stantlar gezildi. Derneğin yaptığı ekonomik ve sosyal çalışmalar hakkında Nusratlı Köyü Kalkınma Derneği Başkanı Süheyla Doğan Ünal tarafından kapsamlı bir bilgilendirme sunumu yapıldı. Toplantıda Kırtık'ta üretilen organik sebze ve meyveler ile yine Burhaniye'de İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün öncülüğünde üretilen şeker otu (Stevia)'nın tanıtımı yapıldı. Stevianın Nusratlı köyündeki doğal üretim ve pazarlamada kullanılma imkanları konuşuldu.

Ayrıca Müdür Dursun Okur, 2013 yılında Burhaniye'de üretilmeye başlanılan Karabuğday'ın Nusratlı'da Çölyak hastaları için özel doğal unlu mamul üretiminde kullanılması için çalışma yapılması önerisinde bulundu. Kırtık ve Nusratlı köyleri arasında gerek organik ve doğal gıda üretimleri gerekse sosyal projelerle ilgili olarak bilgi ve ürün alışverişi yapılması ve iki köyün Kardeş Köy ilan edilmesi konusunda fikir birliğine varıldı ve Nusratlı köyü sakinleri Burhaniye'ye davet edildi. Toplantının ardından köylü kadınlar tarafından hazırlanan, nohut, bulgur pilavı ile ayrandan oluşan öğle yemeği yenildi. Yemekten sonra Dernek başkanı Süheyla Doğan Ünal rehberliğinde köyün tarihi mekanlarının gezilmesinin ardından Burhaniyeli misafirlerin köyde üretilen doğal ürünlerden yaptıkları alışverişle gezi sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniyeli Çiftçilerden Çanakkale Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement