Burhaniyeli Kadınlar Hem Sanat Öğreniyor Hemde Para Kazanıyor - Son Dakika
Yerel

Burhaniyeli Kadınlar Hem Sanat Öğreniyor Hemde Para Kazanıyor

Burhaniyeli Kadınlar Hem Sanat Öğreniyor Hemde Para Kazanıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 16 kadın, İş Kur, Halk Eğitim ve Belediye’nin işbirliği ile düzenlenen Seramik ve Cam Teknolojisi Kursunda ham sanat öğreniyor hem de para kazanıyor.

17.06.2016 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 16 kadın, İş Kur, Halk Eğitim ve Belediye'nin işbirliği ile düzenlenen Seramik ve Cam Teknolojisi Kursunda ham sanat öğreniyor hem de para kazanıyor. Öğretmenleri Belkis Palandökenli öncülüğünde plastik şekillendirme yöntemiyle çamurdan dekoratif ürünler üreten kadınlar, meslek edinmenin mutluluğunu yaşadı.

Burhaniye'de Ahmet Akın Kültür Merkezi'ndeki 48 günlük kursa katılan 16 kadın bu güne kadar birbirinden güzel ürünler ortaya çıkardı. Ay sonunda tamamlanacak olan kursun bitiminde sergi açılacak. Kursiyerlerin çok ilgi olduklarını anlatan Kurs Öğretmeni Belkıs Palandökenli, "Bizim kursumuz, mesleki eğitim amaçlı İşkur, Halk Eğitim ve Belediye ile ortak hazırlanmıştır. 16 öğrencimiz var. Özellikle bayanlara meslek edindirme ufuklarını genişletmek amaçlı kurstur. Arkadaşlarımız son derece başarılıdırlar. Plastik şekillendirme yöntemiyle ürün çıkarıyoruz. Kırmızı çamurla çalışıyoruz. Beyaz çamurla çalışıyoruz. Bu şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Ama, çok güzel ürünler yapıyorlar. Kursiyerler, bunun bu çalışmanın devamını istiyorlar. İşkur sayesinde ücret de alıyorlar. En azından günlük yol paralarını masraflarını çıkaracak kadar alıyorlar" dedi. Kursiyerlerden Meral Şeşen de, "Seramik kursumuz çok güzel geçiyor. Güzel bir ortam oluştu burada. İşkur'a da çok teşekkür ediyoruz. İnşallah devamını dilerim. Bu günde maaş günümüz. Maaşımızı da aldık" dedi. Seher Dönmez ise," Burada yapmış olduğumuz ürünleri sergilemeyi düşünüyoruz. Bize öyle imkan sunacaklar. Satışı olursa da bizim için çok iyi olacak. En azından bir kazanç sağlayacağız yaptığımız ürünlerden" dedi. Meslek edinmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Hülya Vardar " Burada bir meslek daha edinmiş olduk. Ben zaten pazarda stant açıyorum. Yaptığım ürünleri orada sergileyerek satıyorum. Bana en azından farklı bir iş alanı daha çıkmış oldu. Üretebildiğim şeyleri pazarda satmak için farklı bir alan oldu benim için. İnşallah, tüm kadınlara faydası olur. Bence, imkanı olmayan kadınlara böyle işler sağlanırsa Türkiye daha iye kalkınır" dedi. Makbule İnci " İşkur'un bayanlara için açtığı en güzel kurslardan biri. Çünkü bayanların eli hamur işine alışık olduğu için çamurla da çok güzel uğraşıyoruz. Çok severek yapıyoruz. İşkur'un bu kurslara devam etmesini istiyoruz. Hocalarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Bizimle çok güzel ilgileniyorlar. Bize yardımcı oluyorlar. Sağ olsunlar. Bunları isteyen evlerinde kullanacak. Ama, isteyende pazarda veya bayanların çalıştığı hanım eller reyonunda satacaklar" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniyeli Kadınlar Hem Sanat Öğreniyor Hemde Para Kazanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement