Burhaniyeli Küçük Serhat'tan Örnek Davranış - Son Dakika
Yerel

Burhaniyeli Küçük Serhat'tan Örnek Davranış

Burhaniyeli Küçük Serhat\'tan Örnek Davranış

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Hürriyet Ortaokulu 8/E sınıfı öğrencilerinden Serhat Gezer, boş vakitlerinde topladığı kapakları Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesine bağışlayarak örnek bir davranış sergiledi.

11.06.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Hürriyet Ortaokulu 8/E sınıfı öğrencilerinden Serhat Gezer, boş vakitlerinde topladığı kapakları Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesine bağışlayarak örnek bir davranış sergiledi.

Örnek öğrenci Serhat Gezer, okuldan arta kalan vakitlerinde Burhaniye Otogarı arkasındaki babasına ait dolmuş taksi çay ocağında çay servisi yaparak babasına yardımcı olurken bir yandan da çevrede ve otoparktaki kapakları topluyor.

Dolmuş taksi şoförlerince de çok sevilen Engelli dostu örnek öğrenci Serhat Gezer, biriktirdiği kapaklar koca bir koliyi dolduracak kadar olunca babasına, engelli derneklerine bağışlamak istediğini söyledi. Bu örnek davranış karşısında duygulanan babası İsmail Gezer, Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi Başkanlığıyla irtibata geçerek gelip kapakları almalarını istedi. Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi Başkanlığı görevlilerinin biriken kapakları teslim almak üzere, Gezer'in babasına ait Burhaniye Otogarı arkasındaki dolmuş taksi çay ocağına geldiklerinde duygulu anlar yaşandı. Örnek davranışıyla Dolmuş taksi çay ocağında herkesin sevgisini ve takdirini kazanan, taksi şoförlerinin adeta maskotu olan engelli dostu yardımsever Serhat Gezer," Engelli ağabeylerime, ablalarıma yardımcı olmayı çok seviyorum. Herkes engelli olabilir. Onlara acımak yerine onlara yardımcı olmalıyız. Onlarla dayanışma içinde bir kardeş, bir abi, bir arkadaş gibi yakın olmalıyız. Onlara toplumda yalnız olmadıklarını içimizden birileri olduklarını hissettirmeliyiz." dedi. Baba İsmail Gezer de," Böyle bir çocuğun babası olmak çok gurur verici. Oğlum okuldan arta kalan boş vakitlerinde burada çevredeki kapakları topluyordu. Böylelikle hem çevre temizliğine katkıda bulunuyor, hem de bu kapakları Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesine bağışlayarak engellilerin sorunlarının çözümüne küçük te olsa bir katkıda bulunarak herkese örnek olacak bir davranış sergiliyordu. Bundan daha güzel ne olabilir ki." dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi Mali Sekreteri Hayri Akduran engelli dostu yardımsever Serhat Gezer'e teşekkür etti. Akduran," Küçük öğrenci örnek bir davranış sergiledi. İnanın küçükler bu konuda çok daha duyarlı. Bence büyükler böyle çocuklarımızdan ders almalı. Engelli dostu yardımsever öğrencimiz Serhat'ı bu davranışından dolayı kutluyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniyeli Küçük Serhat'tan Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement