Burkina Faso'daki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Burkina Faso'daki Olaylar

Dışişleri Bakanlığı'ndan seyahat uyarısı.

31.10.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Burkina Faso'da yaşanan olaylar nedeniyle, Türk vatandaşlarının zorunlu kalmadıkça bu ülkeye seyahat etmekten kaçınmaları uyarısında bulundu.

Bakanlığın internet sitesinden yayımlanan seyahat ve güvenlik duyurusunda, Burkina Faso hükümetinin cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair kararlarına karşı dün başkent Vagadugu'da başlayan protesto gösterileri ve çatışmalar nedeniyle şehirdeki güvenlik ve istikrar durumunun bozulduğu ve bu olayların ülkedeki  Türk vatandaşlarının da güvenliğini olumsuz etkileyebilecek bir mecraya girdiğinin görüldüğü belirtildi.

Türk vatandaşlarının bu aşamada zorunlu kalmadıkça Burkina Faso'ya seyahat etmekten kaçınmalarında fayda bulunduğu vurgulanan duyuruda, halen bu ülkede bulunan veya bu ülkeye gitmek zorunda olan vatandaşların ise şahsi güvenlikleri açısından her türlü tedbiri almaları, olası gelişmelere hazırlıklı bulunmaları ve her koşulda müteyakkız olmaları gerektiğinin altı çizildi.

Duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

"Vatandaşlarımızın ayrıca bakanlığımız ve Vagadugu Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları dikkatle takip etmeleri tavsiye edilmektedir.

Burkina Faso'da bulunan vatandaşlarımızın, Vagadugu Büyükelçiliğimiz ile bakanlığımızın konsolosluk çağrı merkezine başvurmaları mümkündür." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burkina Faso'daki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement