Ormanlık Alanda İşkence Yapıp Burnunu Kesen Eşini Affetti - Son Dakika
Güncel

Ormanlık Alanda İşkence Yapıp Burnunu Kesen Eşini Affetti

İzmir'de eşi tarafından kasap bıçağıyla işkence yapılıp burnu kesilen 26 yaşındaki kadın, cezaevinde bulunan kocasını affetti.

05.08.2014 17:12  Güncelleme: 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Buca ilçesinde, eşi tarafından elleri kolları bağlandıktan sonra ormanlık alanda burnu kesildiği iddia edilen kadın cezaevine giren kocasını affetti.

İzmir'de eşi tarafından kasap bıçağıyla işkence yapılıp burnu kesilen 26 yaşındaki Semra E, cezaevindeki kocasını affettiği belirtildi. Buca polis merkezine başvuran Ecerel'in, artık koruma istemediğini, eşinin cezaevinden çıkması için şikayetinden vazgeçtiği beyanında bulunduğu öğrenildi.

Semra E. ifadesinde "Kocam beni öldürecek de olsa cezaevinden çıkıp evine gelsin" dediği belirtildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Buca ilçesi Gediz mahallesi 694/42 sokaktaki kayınvalidesinin evine yerleşen Ecerel, gazetecilere yaptığı açıklamada eşinin cezaevinden çıkması için şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.

Cezaevindeki eşiyle olan birlikteliğinden bir çocuğu olduğunu ve babasız büyümesini istemediğini ifade eden Semra E, kocasının kendisine işkence yaptığının doğru olduğunu ancak yalnız yaşadığını ve maddi sıkıntı çektiğini dile getirdi.

Semra E, "Kocam beni öldürecek de olsa o benim çocuğumun babası. Cezaevinden çıkması için ne gerekiyorsa yapacağım. Hayatıma kocamla birlikte devam etmek istiyorum" diye konuştu.

Koruma kararı bulunan kadınların yüzde 70'i şikayetinden vazgeçiyor

Emniyet yetkilileri, haklarında koruma kararı bulunan kadınların yüzde 70'inin, karar devam ederken şikayetlerinden vazgeçtiğini "Artık korunmak istemiyorum" diyen kadınların birçoğunun cinayete kurban gittiğine dikkati çekiyor

Öte yandan İzmir Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, eşinden şiddet gördüğünü ifade ederek polisten yardım talep eden kadınların büyük bölümü şikayetinden vazgeçiyor. Şikayeti devam eden kadınların bir bölümü de barıştığı eşiyle oturmaya devam ediyor.

İzmir'de korunma kararı bulunan yaklaşık 3 bin kadından yüzde 70'inin, karar devam ederken eşine döndüğü belirtiliyor. Mahkeme kararlarına erkeklerden çok kadınların uymamasının büyük tehlike oluşturduğuna dikkati çeken emniyet yetkilileri, "Koruma altına aldığımız kadın tehdit edildiğinde veya kocası eve gittiğinde hemen ihbar geliyor. Fakat şikayeti bulunan kadınların kendi rızasıyla eşiyle tekrar birarada yaşadığından çoğu zaman haberimiz olmuyor. Bu da olası kötü sonuçların yaşanmasına neden oluyor. Son dönemde artan kadın cinayetlerinin temelinde bu sorun var" değerlendirmesini yapıyor.

Eşinden şiddet gören kadınları uyaran yetkililer, kadınların yuvalarını kurtarma içgüdüsüyle hareket ettiğini ve duygusal düşündüğünü belirterek, mahkemenin verdiği koruma kararının hemen akabinde eşiyle barışıp tatile giden kadın örneklerine dahi rastladıklarını kaydediyor. Yetkililer, şiddet eğilimli eşin her an tehlikeli davranış sergileyebileceğine dikkati çekiyor.

Olay

Buca ilçesinde bir çadırda yaşayan 26 yaşındaki Semra E, 18 Haziranda tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, 11 yıllık eşinin, ormanlık alanda elini kolunu bağladıktan sonra burnunu bıçakla kestiğini ileri sürmüştü. Kesilen burnu yerine dikilen Ecerel'in şikayeti üzerine gözaltına alınan C.E, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ormanlık Alanda İşkence Yapıp Burnunu Kesen Eşini Affetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement