Büro Memur-Sen Genel Başkanı Ünalan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Ünalan Açıklaması

"(Başbakan Davutoğlu ile yapılan görüşme) Kurumsal anlamda hükümetin verdiği sözlerin bir kısmının yerine getirildiğini ancak bir kısmının hala yürürlüğe girmediğini söyledik.

28.09.2014 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Uğur Ünalan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptıkları görüşmeye ilişkin, "Kurumsal anlamda hükümetin verdiği sözlerin bir kısmının yerine getirildiğini ancak bir kısmının hala yürürlüğe girmediğini söyledik. Hizmet kolumuzun ağır bir yük altında olduğunu, teşkilatların sıkıntılarının çözüme kavuşturulması noktasında taleplerimizi ilettik" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait Seka Park Otel'de düzenlenen Büro Memur-Sen Bölge Toplantısı öncesi basın toplantısında konuşan Ünalan, bir süre önce Başbakan Davutoğlu ile görüştüklerini söyledi.

Hizmet kolundaki kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini içeren bir dosya sunduğunu belirten Ünalan, bakanlıklar, bağlı kuruluşlar ve merkez teşkilatlarında sıkıntılarının çözüme kavuşturulmasını talep ettiklerini anlattı.

Başta adalet çalışanların hak mahrumiyeti ve gasp edilen hakları olmak üzere hizmet kolundaki tüm bakanlıklar ile diğer kurumlarla ilgili yaptıkları çalışmaları rapor halinde Başbakan Davutoğlu'na sunduklarını ifade eden Ünalan, "Kurumsal anlamdaki sıkıntıların çözümü noktasında hükümetin verdiği sözlerin bir kısmının yerine getirildiğini ancak bir kısmının hala yürürlükte olmadığını ifade ettik. Bakanlıklar, bağlı kuruluşlar ve merkez teşkilatlarında büro hizmet kolumuzda 12 bakanlığımızın bulunması, 55 farklı farklı kurumdan oluşması nedeniyle hizmet kolumuzun ağır yük altında olduğunu, teşkilatların sıkıntılarının çözüme kavuşturulması noktasında taleplerimizi ilettik" diye konuştu.

"Türkiye genelinde 4/C kaosu var, ucube bir unvan var" diyen Ünalan,  23 bin 4/C'linin kadrolu olamadığını ancak her yıl sözleşme yenilemelerine de gerek kalmadığını dile getirdi.

Mağdur olan Türkiye İstatistik Kurumunda çalışan yaklaşık bin 900 personelin 4/C kapsamına alınmasının kararlaştırıldığını bildiren Ünalan, "15 Ocak 2005'te görevde bulunan tüm memurlara derece verilirken, sözleşme masasında ifade edilmesine rağmen 2005'ten sonra işe giren çalışanlara dereceleri hala verilmedi. Özellikle 30 yıl hizmet unsuru baz alınarak 35-40 yıl hizmeti olan çalışanlarımızın hak mahrumiyetinin sonlandırılması adına kamu personeli danışma kurulunda çözüme kavuşturulması gerekir" diye konuştu.

"Kıyafet serbestliği, demokrasi adına kazanım"

Büro Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Ebru Karabıyık da son yıllarda kamuda çalışan kadın personelin istihdam artışının sevindirici olduğunu ancak yönetici bürokratlar arasında yeterli oranda göremediklerini kaydetti.

Dün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kılık kıyafet yönetmeliğindeki değişiklik ile kamuda ve üniversite öğrencilerinden sonra orta öğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasının özgürlük adına büyük kazanım olduğuna işaret eden Karabıyık, "Türkiye, bundan sonra başı açık ve kapalı söylemlerden uzak durarak hedefine emin adımlarla devam etmelidir. Biz kadınlar artık kılık kıyafetimizle değil, üreteceğimiz işlerle değerlendirilmek istiyoruz" ifadesini kullandı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büro Memur-Sen Genel Başkanı Ünalan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement