"Toplu Sözleşmeler 2014 ve 2015 Yılları İçin Yapıldı" - Son Dakika
Güncel

"Toplu Sözleşmeler 2014 ve 2015 Yılları İçin Yapıldı"

"Toplu Sözleşmeler 2014 ve 2015 Yılları İçin Yapıldı"

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kamu çalışanları için 2014 ve 2015'te geçerli olacak toplu sözleşmelerin imzalandığını belirtti.

07.02.2014 17:35  Güncelleme: 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kamu çalışanları için 2014 ve 2015'te geçerli olacak toplu sözleşmelerin imzalandığını belirterek, elde edilen kazanımların halen yürürlüğe girmediğinin görüldüğünü söyledi.

Yazgan, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Kastamonu Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, toplu sözleşmede kamu çalışanlarının ellerinden alınan ek ödemeler, ikramiyeler ve fazla mesaileri masaya yatırdıklarını anlattı.

Fazla mesailerin kamu çalışanlarına ödenmesi noktasında mutabakata vardıklarını anımsatan Yazgan, şöyle konuştu:

"Toplu sözleşme metnine bunu yazdırdık. Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Müsteşarı Sayın Naci Ağbal'la görüşme yaptık. Fazla mesailerin ödenmesiyle ilgili düzenlemenin Maliye Bakanı'na sunulduğunu ifade ettiler. Bizler, kamu çalışanları ve Büro Memur-Sen olarak bu çalışmanın bir an önce yapılmasını istiyoruz. Hükümetin toplu sözleşmede imza altına alınan kamu çalışanlarının hak ve menfaatleri noktasındaki düzenlemeleri bir an önce çıkarmasını istiyoruz. Bildiğiniz gibi toplu sözleşmeler 2014 ve 2015 yılları için yapıldı. 2014 başladı ama kamu çalışanları toplu sözleşmede imzalamış olduğumuz kazanımların hala yürürlüğe girmediğini görüyor. Büro Memur-Sen olarak bu düzenlemelerin gecikmesi halinde, kamu görevlileri sendikası ve yetkili sendika olarak, eylemlerimiz ve basın açıklamalarımız devam edecek."

4/C'li personelin kadroya alınması

Yaklaşık 15 yıldır kamuda 4/C'li personel çalıştırıldığını anlatan Yazgan, "4/C'li personelin kadroya alınmasıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı söz verdi. Bu sözün gerçekleşmesini bekliyoruz. Yine, Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) çalışan iş ve meslek danışmanlarımızın kadroya geçişi esnasında uğradıkları hak kayıplarıyla ilgili birtakım düzenlemelerin yapılması gerekmekteydi. Bunun da gerçekleşmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

Yazgan, her zaman haksızlığın karşısında yer aldıklarını dile getirerek, kamu çalışanlarının hak ve kazanımları noktasında mücadelelerinin süreceğini sözlerine ekledi. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Toplu Sözleşmeler 2014 ve 2015 Yılları İçin Yapıldı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement