Büro Memur-Sen Üyelerinden Oturma ve Bordro Yakma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Büro Memur-Sen Üyelerinden Oturma ve Bordro Yakma Eylemi

Büro Memur Sen üyesi bir grup memur, tüm kamu görevlilerinin özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için oturma ve bordro yakma eylemi yaptı.

17.09.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büro Memur-Sen üyesi bir grup memur, tüm kamu görevlilerinin özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için oturma ve bordro yakma eylemi yaptı.

Sıhhiye'deki Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan çeşitli illerden gelen bir grup memur,  özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine ilişkin taleplerin yer aldığı dövizler taşıdı.

Burada açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, geçen hafta yasalaşan "torba kanun"un, hizmet kolunda yer alan kamu görevlilerinin beklentilerine karşılık vermediğini belirtti.

Prim gün sayısını doldurup, emeklilik yaşını bekleyen binlerce kamu görevlisinin, "torba kanun" ile yine hüsrana uğradığını ileri süren Ünalan, "Memura disiplin affı maalesef başka bir bahara kaldı. Hakim ve savcılara kesenin ağzını açan Adalet Bakanlığı, ne yazık ki aynı hassasiyeti bakanlığın bel kemiğini oluşturan zabıt katibi, mübaşir, hizmetli, şoför, emanet memurları, veznedar, icra memurları, icra müdürleri, yazı işleri müdürü, bilgi işlem memurları ve teknik personellere gösterememiştir" diye konuştu.

-"Eşitlik, adalet istiyoruz"

Dışişleri Bakanlığında çalışan 4/B statüsündeki sözleşmeli personelin kadroya alınmasını istediklerini belirten Ünalan, memurların emeklilik şartlarının da iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Sosyal Güvenlik Kurumu, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi çalışanlarının başta fazla mesai olmak üzere, diğer hak kayıplarının bir an önce son bulmasını istediklerini belirten Ünalan, "Birçok kamu kurumunda çalışanların özlük haklarının ve çalışma koşullarının bir an önce iyileştirilmesini bekliyoruz. 'Yeni Türkiye'de eşitlik, adalet, hakkaniyet ve sorunlarımıza çözüm istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri bordroları bir kazanda yakan eylemciler, bir süre de oturma eylemi yaptı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büro Memur-Sen Üyelerinden Oturma ve Bordro Yakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement