Bursa 3. Balkan Ülkerleri Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Bursa 3. Balkan Ülkerleri Tiyatro Festivali Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Bursa 3. Balkan Ülkerleri Tiyatro Festivali görüntüleri Bursalı tiyatroseverlerden detay görüntü Bursa 3. Balkan Ülkerleri Tiyatro Festivali başladı Bursa 3. Balkan Ülkerleri Tiyatro Festivali Bursalı tiyatroseverlerin katılımıyla açılışı gerçekleşti.

13.03.2016 03:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Bursa 3. Balkan Ülkerleri Tiyatro Festivali görüntüleri

Bursalı tiyatroseverlerden detay görüntü Bursa 3. Balkan Ülkerleri Tiyatro Festivali başladı

Bursa 3. Balkan Ülkerleri Tiyatro Festivali Bursalı tiyatroseverlerin katılımıyla açılışı gerçekleşti.

Bursa 3. Balkan Ülkerleri Tiyatro Festivali Bursalı tiyatroseverlerin katılımıyla açılışı gerçekleşti.

Bursa Ahmet Vefik Paşa Tiyatro Salonu'ndaki festivalde konuşan Devlet tiyatroları Genel Müdürü Necat Birecik baharın ilk işaretleriyle birlikte coşkulu bir festivalin içinde bulunduklarını belirterek, "Balkan şiirinin ve türkülerinin güçlü duygusunu, Bursa'nın yeşiliyle buluşturmaya hazırlanıyor.Bu toprakların insanına dair tüm duygular, Bursa Devlet Tiyatrosu sahnesinde seyircilerle buluşmanın sabırsızlığını yazşıyoruz. Tiyatronun dili kardeşliğimizi pekiştiriyor.Bu hikayeleri tıplı türküler gibi tüm coşkusu ve armoni zenginliğiyle seyircilerin beğenisine sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Festivalde bu yıl Makedonya, Slovakya, Bosna Hersek, Romanya ve Bulgaristan'ın tiyatro ekiplerinin oyunlarına ev sahipliği yapılacağını ifade eden Birecik, Türk tiyatrosunun seçkin örneklerinin ve atölye çalışmalarının da yer aldığı festivalde seyircilere zengin bir seyie keyfi yaşatmayı hedeflediklerini altını çizdi.

Festival,12- 27 Mart tarihleri arasında farklı ülkelerin tiyatro ekiplerinin oyunları sahnelenecek.

-İlk oyun "Erkek Arkadaş" seyirciyle buluştu.

İstanbul Devlet Tiyatrosu ve Broadway müzikali olan "Erkek Arkadaş" oyunu farklı sınıftan insanların biraraya gelebilmesi ve ve farklı hayatların kesişmelerini konu ediyor.

Sandy Wilson!un yazdığı, Fahrünnisa Kadıbeşeğli'nin çevirdiği ve Ebru Kara'nın yönettiği oyuna Ali Ersin Yenar, Gülben Başer ve Yeşim Alıç gibi oyuncular müzik eşlğinde sahnelediler.

Oyuncuların müzikle beraber sergiledikleri performansına karşılık Bursalı sanatseverler ayakta alkışlayarak tempo tuttular.

Bursa 3. Balkan Ülkerleri Tiyatro Festivali Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa 3. Balkan Ülkerleri Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement