Bursa - Ankara Yolunda Kar Esareti - Son Dakika
Güncel

Bursa - Ankara Yolunda Kar Esareti

Bursa - Ankara yolunun Bozüyük mevkii kapanırken, yolcu otobüslerinin İnegöl terminalinden çıkmasına izin verilmedi.

06.01.2015 13:25  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kar tüm yurdu etkisi altına aldı. Pek çok yerde yollar kapandı. Bursa-Ankara yolunun Bozüyük mevkiisi de kapanırken, yolcu otobüslerinin İnegöl terminalinden çıkmasına izin verilmedi.

Bölge Trafik Denetleme İstasyonu ekipleri ile İnegöl Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, hem Bursa'dan Ankara istikametine, hem de Ankara'dan Bursa istikametine gitmek isteyen araçların sürücülerini uyardı. Ankara istikametine gitmek isteyen TIR'ların zincirsiz seyrine müsaade edilmedi.

Ankara istikametine sefer yapan yolcu otobüslerinin ise Bozüyük mevkiinin kapanma sebebiyle İnegöl terminalinden çıkmalarına izin verilmedi.

YOLCU OTOBÜSÜ YAN YATTI

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden Eşkişehir'e gitmek için yola çıkan otobüs, İnegöl'ün Mezitler mevkiinde yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle kayarak yol kenarındaki bankete düştü. Yan yatan otobüs devrilmekten son anda kurtuldu. Kazada kimsenin yaralanmadığı öğrenildi.



Yolcular yan yatan otobüsten indirilip başka otobüse bindirilirken, İnegöl- Eskişehir yolu bir saat trafiğe kapandı. Olay yerine gelen kurtarma ekipleri yan yatan otobüsü kurtarmak için seferber oldu. Yarım saatllik çalışmanın ardından yan yatan otobüs kurtarıldı

SİVAS - MALATYA YOLU TRAFİĞE KAPANDI

Sabah saatlerinden itibaren Sivas- Malatya karayolu üzerinde yer alan Yağdonduran mevkisinde yoğun tepi etkisini göstermeye başladı. Şiddetli tipi nedeni ile görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü Yağdonduran geçidinde özellikle ağır tonajlı araçlar ilerleyemedi. Bazı TIR'ları Karayolları ekipleri iş makineleri yardımı ile halat bağlayıp çekerek kurtardı. Buzlanma ve tipi nedeni ile geçidi aşamayan küçük araçlar ise geri dönmek zorunda kaldı. Ulaş ilçesi girişinde yolu kesen polis ekipleri, yolun kapalı olduğunu belirterek o bölgeye giden araçları Ulaş ilçe merkezine yönlendirdi. Karayolları ekiplerinin aralıksız olarak çalışma yaptığı bölgede tipi kesilene kadar yolun yeniden ulaşıma açılmasının zor olduğu belirtildi. Malatya istikametinden gelen araçların ise Kangal ilçesine yönlendirildriği öğrenildi.

ERZİNCAN YOLU DA KAPANDI

Öte yandan şiddetli tipi ve kar yağışı nedeni ile Sivas- Erzincan karayolu 120'nci kilometrede bulunan Kızıldağ geçidi de kapandı. Erzincan istikametine giden araçlar İmranlı ilçesinde durdurularak dinlenme tesislerine yönlendirildi. Yol açma çalışmalarının sürdüğü, ancçak şiddetli tipinin ekiplerin çalışmasını zorlaştırdığı bildirildi. Kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeni ile Sivas kent merkezi ile ilçelere bağlı 18 köy yolu ise ulaşıma kapandı. Kapalı yolları tekrar açmak için İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

KARADENİZ - İÇ ANADOLU YOLU TRAFİĞE KAPANDI

Çorum'da gece geç saatlerden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan Çorum-Samsun ve Çorum- Amasya karayolu trafiğe kapandı.

Yoğun kar yağışı, Çorum-Samsun ve Çorum-Amasya karayollarında meydana gelen trafik kazaları ve yoldan çıkan büyük araçlar nedeniyle ulaşım durdu. Hasanzahir ve Kaymakçı rampalarında yolun tekrar trafiğe açılması için Karayollarına bağlı ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Çorum-Samsun ve Çorum-Amasya karayolu trafiğe kapanması nedeniyle uzun araç konvoyları oluştu. Her iki karayolunda da tedbir alan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, tüm araçları yol kenarlarında bulunan park alanlarına çektirdi. Park alanlarının dolması nedeniyle bazı araçlarda polis ekipleri tarafından akaryakıt istasyonlarına yönlendirildi.

Uzun süredir yolda bekleme yapan bazı sürücüler ise Karayolları'na tepki gösterdi. Trabzon'a sebze götürdüğünü dile getiren bir sürücü, "Çalışmayan yolu ben ne yapayım. Zincirimi taktım her şeyim var. Karayollarından bir tane araç yok. Araba sebze yüklü. Üstünde milyarlarca liralık mal var. Bunlar zarar görürse ben ne yapacağım. Bunun hesabını nasıl öderim" dedi.

Gece yarısından itibaren beklediğini dile getiren bir başka sürücü ise, "Sıyırmak çözüm değil. Nerde karayolları nerde diye tepkisini gösterdi.

HASTALARIN İMDADINA PALETLİ AMBULANSLAR YETİŞTİ

Kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı Turgut ve Erdek köylerinde rahatsızlanan hastaya müdahale etmek için yola çıkan ambulanslar kar engeline takıldı.

Bunun üzerine her iki hastanın idmanına paletli ambulanslar yetişti. Diğer ambulanslardan alınan hastalar paletli ambulansla Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

ÖĞRENCİLER YOLLARDA MAHSUR KALDI, EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verilirken, hamile ve engelli personellerde idari izinli sayıldı.

Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle tüm il ve ilçelerde eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir. İlimiz genelinde kamuda çalışan hamile ve engelli personel 1 gün süre ile idari izin verilmiştir" ifadelerine yer verildi. Kapalı yollar nedeniyle bazı öğrenciler yollarda mahsur kaldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ YOLLARI DENETLEDİ

Emniyet Müdürü Erkan Tarancı, kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan Çorum-Samsun ve Çorum-Amasya karayolunda incelemelerde bulundu. Yollarda bekleme yapan sürücülerle sohbet eden Tarancı, çalışmalar hakkında trafik ekiplerinden bilgi aldı. Karayollarının çalışma yaptığını ancak araç sayısının yetersiz olduğunu dile getiren Tarancı, "Mağduriyetin giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Kar kar diye hepimiz bekliyorduk. Bunlar olacaktır. Kar berekettir, suya da ihtiyacımız var. Şu anda yolumuz trafiğe kapalı. Samsun ve Amasya tarafı trafiğe kapalı" dedi.

Bursa - Ankara Yolunda Kar Esareti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa - Ankara Yolunda Kar Esareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • komik: bu haberi buraya yapan kişinin eskişehirle ilgili acı anıları var sanırım. bursa ankara karayolu diye birşey yoktur. . bursa eskişehir vardır eskişehir ankara vardır. . artniyetli bir haberi böyle ulusal bir sitenin böyle koyması düşündürücü. . 4 7 Yanıtla
  • Vatandaş Abuzer: Allah'ım İzmir'i de gör. :( (Sevgili Editör bu garip vatandaşın yorumlarını neden hiç onaylamıyorsun acep? Ayıp oluyor ama!) 3 5 Yanıtla
  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

  • Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi
    13:48 Kastamonu'da Sentetik Ecza Hapı Operasyonu: 227 Adet Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramalarda, bir iş yerinde ve bir evde toplamda 227 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

  • Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı
    13:48 Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünde 'Sanata Dair' karma sergisi Büyük Çamlıca Camisi'nde açıldı

    Ayşenur Karadibek ve Sevgi Akgül'ün küratörlüğünü yaptığı 'Sanata Dair' karma sergisi, Büyük Çamlıca Camisi sergi salonunda sanatseverlerle buluştu. Sergide, ev hanımı sanatçılar tarafından yapılan modern çalışmaların yanı sıra klasik suluboya, hat, minyatür, çini, gravür, yağlıboya ve kolajların da yer aldığı 300'den fazla eser sergileniyor. Sergi, 27 Nisan'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi
    13:48 Yangından küle dönen marketin hasarı böyle görüntülendi

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangında zarar gören marketin hasarı dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde marketteki ürünlerin tamamen yandığı ve çatının çöktüğü görüldü.

  • Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü
    13:44 Bakan Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'daki temaslarının ardından Hollanda'ya gelerek Lahey'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

  • Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı
    13:44 Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştı

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın halkın sahiplenmesiyle başarıya ulaştığını belirtti. Karnavalın ekonomiye değer kattığını ifade eden Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, gelecek sene daha kalabalık bir katılım beklediklerini söyledi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise karnavalın yerel idareler, sivil toplum ve merkezi idare işbirliğiyle gerçekleştirilmesinin önemini vurguladı.

  • Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti
    13:44 Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde kanalizasyon borusu döşerken meydana gelen göçükte toprak altında kalan işçi hayatını kaybetti.

  • Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı
    13:43 Kars'ta Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Kişi Yakalandı

    Kars'ta İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu ticareti yapanların yakalanması için başlatılan çalışmada, Kağızman Akçay köyü kırsalında hareketlerinden şüphelenilen 2 kişi yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada, tarlada 60 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin evlerinde ise uyuşturucu kullanma aparatı bulundu. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • 10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı
    13:42 10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı

    Kamu Bilişim Derneği tarafından düzenlenen, '10. Kamu Bilişim Zirvesi' Antalya'da başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, zirvenin Türkiye'nin güçlü ilerleyişine ışık tutacağını belirtti. Kamu hizmetlerinde dijitalleşme konusunda Türkiye'nin hızlı yol kat ettiğini vurgulayan Sayan, e-Devlet ve e-Nabız'da 70 milyon kişiye ulaşıldığını söyledi. Zirvenin ilk gününde, çeşitli özel ve kamu kurumlarının projeleri paylaşıldı.


Advertisement