Bursa Atatürk Stadyumu'nun Yıkımına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Bursa Atatürk Stadyumu'nun Yıkımına Başlandı

Bursa Atatürk Stadyumu\'nun Yıkımına Başlandı

Bursa Atatürk Stadyumu'nun yıkımına başlandıBursa'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün yapımı için bin lira bağışta bulunduğu ve 1948 yılından beri futbol karşılaşmaları ve resmi törenlere ev sahipliği yapan Atatürk Stadyumu'nun yıkımına başlandı.

17.11.2016 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Atatürk Stadyumu'nun yıkımına başlandı

Bursa'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün yapımı için bin lira bağışta bulunduğu ve 1948 yılından beri futbol karşılaşmaları ve resmi törenlere ev sahipliği yapan Atatürk Stadyumu'nun yıkımına başlandı. Yıkılan stadyumun alanı, tarihi tribünü ve zemini korunarak meydana dönüştürülecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 400 bin metrekare proje ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa'nın en büyük yapılarından Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nun, geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmasının ardından, eski stadyumun bulunduğu alan için yeni plan hazırlandı. Ancak Bursa Barosu, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve Bursa Atatürk Stadyumunu Koruma ve Yaşatma Derneği (BASKOD) plana itiraz ederek dava açtı. İdare Mahkemesi tarafından plan iptal edilince, Bursa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu'nun doğal dokusuyla yaşatılmasına yönelik yeni proje hazırladı.

STADIN İZLERİ YAŞATILACAK, MEYDAN OLACAK

Yapımı için 1926 yılında Atatürk'ün bizzat 1000 lira bağışta bulunması, 1948 yılından bu yana spor karşılaşmaları ve resmi törenlere ev sahipliği yapması nedeniyle Bursa tarihinde aynı bir önemi bulunan stadyum ile ilgili aldıkları kararı geçen Ağustos ayında açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe şu bilgileri verdi

Özellikle kapalı tribün kısmı kalacak. Diğer tribünlerin de sadece üstte kalan kısımları yıkılacak. Böylelikle 15 bine yakın insanın oturabileceği amfi tiyatro şeklinde tribünü olan, aynı zamanda Bursaspor'un hatırası olarak saha ile birlikte stat da yaşatılmış olacak. Bu alanda hem sportif aktiviteler yapılabilecek hem de bayramlarda törenler, şenlikler, festivaller ve çevresiyle birlikte yüzbinlerin toplandığı mitingler yapılabilecek. Bursa ayrıcalıklı meydan, yaşam alanı kazanırken, Atatürk Stadı'nın tüm izleri de yaşatılacak.

YIKIM İHALESİ YAPILDI

Bu açıklama ardından Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün talebi üzerine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Atatürk Stadyumu'nun yıkım ihalesi yapıldı. Yıkım öncesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, stadyumdaki koltukları Orhangazi, İnegöl ve Karacabey statlarına gönderdi.

Uludağ Üniversitesi'nce depreme dayanıksız olduğu tespit edilen stadyumun ilk aşamada sonradan eklenen tribünleri ve önündeki işyerlerinin yıkımına başlandı.

Bursa Atatürk Stadyumunu Koruma ve Yaşatma Derneği (BASKOD) Başkanı Ali Küçüksarı, Umarız tarihi tribün ve yeşil sahaya dokunmazlar ve böylece Bursa'ya bir yeşil alan kazandırılmış olur dedi.

Bursa Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Can Şimşek de, tarihi tribün ve zeminin korunmasını istediklerini belirterek, Başkan Altepe'nin verdiği sözü tutmasını beklediklerini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Atatürk Stadyumu'nun Yıkımına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement