Bursa Bakan Eroğlu: Bursa?da Yakalanan Hainin Cebinden Çıkan Liste Bize Çok Yardımcı Oldu -1 - Son Dakika
Güncel

Bursa Bakan Eroğlu: Bursa?da Yakalanan Hainin Cebinden Çıkan Liste Bize Çok Yardımcı Oldu -1

Bursa Bakan Eroğlu: Bursa?da Yakalanan Hainin Cebinden Çıkan Liste Bize Çok Yardımcı Oldu -1

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 258 milyon liralık 15 tesisin açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 7 adedi baraj, 6 adedi baraj-gölet sulaması, 1 tanesi taşkın koruma tesisi ve 1 adedi de Doğa Koruma Milli Parklar projesinden oluşan tesisin temelini attı.

02.12.2016 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 258 milyon liralık 15 tesisin açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 7 adedi baraj, 6 adedi baraj-gölet sulaması, 1 tanesi taşkın koruma tesisi ve 1 adedi de Doğa Koruma Milli Parklar projesinden oluşan tesisin temelini attı. Konuşmasında 15 Temmuz başarısız darbe girişimine değinen Bakan Eroğlu, 'Bursa'da FETÖ terör örgütünden biri yakalandı. Onun cebinden çıkan bir liste çok işe yaradı. O liste sayesinde hainlerin çoğunu yakaladık. Bursa, bu anlamda 15 Temmuz hain darbe girişiminde dimdik ayakta durdu. Artık bundan böyle hiç kimse darbeyi rüyasında bile göremeyecek. Çünkü şanlı bir millet var. Ama dünyada bazı ülkeler bundan memnun olmadı. Onların bir hesabı vardı. Onların bir hesabı varsa Cenabı Allah'ın da bir hesabı var. Bu millet kurulan tuzakların hepsinin üstünden geldi. Şimdiler de ekonomiyi yıkmaya çalışıyorlar ama bunda da başarılı olamayacaklarö dedi.

'GENEL MÜDÜRLERİMİZ DOKUZ DOĞURUYOR"

Devlet Su İşlerinin Türkiye genelinde yaptığı hizmetlerle adeta destan yazdığını belirten Eroğlu, 'Kaybedecek vaktimiz yok. Zamanımız çok kıymetli. Eskiden bir temel atılır, aradan yıllar geçer unutulurdu. Ama biz yeni bir anlayış getirdik. Şimdi temelini attığımız eserlerin açılışını ertesi yıl yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız da bunu bir gelenek hale getirdi. Genel müdürlerimiz şimdi temel atıldıktan sonda biran önce açılış yapmak ve işi zamanında yetiştirmek için dokuz doğuruyor. Amacımız bütün toprakları sulamakö diye konuştu.

'258 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPIYORUZö

Bu yıl bakanlık olarak 19 milyar lira yatırım yaptıklarının hatırlatan Eroğlu, 'Yıl sonuna kadar 25 milyar liralık yatırım yapacağız. Şu ana kadar 932 tane temel atma merasimi ve açılış yaptık. Biz gelirken eli boş gelmiyoruz. Daha önce Bursa'ya geldiğimde 551 milyon liralık müjde vermiştim. Şimdi de 258 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Bursa'ya yapılan yatırımların hepsini 2019 yılına kadar bitireceğiz. Bursa, 2071 yılına kadar su sıkıntı çekmesin diye Çınarcık barajını yapık. Bursa için modern bir içme suyu arıtma tesisi yapacağız. Bursalılar güzel su içsin diye. İnegöl ve Mudanya'nın da içme suyu ihtiyacını BUSKİ ile yapacağız.ö şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yüklenici firmalardan yatırımları biran önce bitirmeleri konusunda söz alan Bakan Eroğlu, telekonferans sistemiyle bağlandığı İnegöl'deki Hocaköy Barajı'nın telemini attı.

DSİ'ye ait tesislerin hizmete alınmasıyla Bursa'da 18 bin 450 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak, yılda 28,38 milyon metreküp su teminiyle 250 bin kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. 27,377 milyon metre küp su depolanacak.

Görüntüler canlı olarak geçildi

Haber: Edip TEKİN/ Bursa, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Bakan Eroğlu: Bursa?da Yakalanan Hainin Cebinden Çıkan Liste Bize Çok Yardımcı Oldu -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement